ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ02192020

Τρι, 18 Φεβ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Στο τελευταίο τρίμηνο χάθηκαν 2.846 θέσεις εργασίας - αριθμός ρεκόρ ενώ αυξάνονται οι θέσεις μερικής εργασίας

Η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών στην αγορά εργασίας, με τη μερική απασχόληση να φτάνει το 62,05%  για την Εύβοια. Σύμφωνα με τα επίσημα μηνιαία στοιχεία του Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» που δημοσιεύθηκαν πριν λίγες ημέρες, στην Εύβοια, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν αρνητικό ισοζύγιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα. 

Αν και το ίδιο είχε παρατηρηθεί το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, φέτος οι απώλειες θέσεων εργασίας σημειώνουν ιστορικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο χάθηκαν στην Εύβοια 524 θέσεις εργασίας, τον Σεπτέμβριο 1.290 και τον Οκτώβριο 1.032.

Συνολικά σε όλη τη χώρα, τα στοιχεία αποκαλύπτουν την κατάρρευση της αγοράς εργασίας τον Οκτώβριο καθώς τον μήνα που μας πέρασε καταγράφεται η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών, με αρνητικό ρεκόρ που περιγράφεται με 120.000 χαμένες θέσεις εργασίας και τη μερική απασχόληση να φτάνει το 62,05%».
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται πολύ αργά, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή με μισθούς 317 ευρώ - για έναν στους τρεις εργαζομένους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ - και αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης