ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ05302020

Παρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ

Αυξάνονται οι αντιδράσεις, την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η κυβέρνηση έχει οριστικά εγκαταλείψει το σχέδιο για το δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ. Μπαράζ καθημερινών πλέον κινητοποιήσεων για την εταιρεία με την κυβέρνηση να συνεχίζει το κρυφτό και να μην δεσμεύεται για τις λύσεις που η ίδια είχε υποσχεθεί, δηλαδή μια μονάδα με δημόσιο χαρακτήρα.

Πρόσφατα ο δήμος Λοκρών πήρε την πρωτοβουλία και διοργάνωσε το πρωί της π. Κυριακής σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, βουλευτές και εργαζόμενους.
Στη συνέχεια θα έχουμε μια ακόμη ευρεία, δημόσια συζήτηση για το μέλλον της μεταλλοβιομηχανίας ΛΑΡΚΟ αύριο Πέμπτη, 19 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ψαχνών.
Στόχος της αυριανής σύσκεψης είναι να τεθούν στο τραπέζι οι προοπτικές και οι δράσεις, που θα ακολουθηθούν δεδομένων των δυσμενών εξελίξεων.
Θα ακολουθήσει πορεία προς τον Τσακαλώτο στις 25 Απριλίου ημέρα στην οποία ανήγγειλαν και 24ωρη απεργία.
Οι εργαζόμενοι που οργανώνουν απεργιακές κινητοποιήσεις με μακροσκελή ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι θεωρούν χρέος τους να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και το δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ.  Παράλληλα, κηρύσσουν 24ωρη απεργία και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 25 Απριλίου.

Η ανακοίνωση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ αναφέρει μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:
"... Από αυτή τη συνάντηση με τον κ. Σταθάκη βγήκε ότι το μέλλον της εταιρίας είναι σκοτεινό και αβέβαιο.
Ο Υπουργός ήταν ξεκάθαρος ως προς την τοποθέτησή του λέγοντας , ξεχάστε τη λέξη που λέγεται Δημόσιο , ξεχάστε ό,τι υπάρχει μέχρι σήμερα, όλα είναι ανοιχτά , δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την εταιρία , το μόνο σχέδιο που υπάρχει είναι το παλιό , δηλ. η τριχοτόμηση της εταιρίας.
Ο κύριος ΣΤΑΘΑΚΗΣ και η Κυβέρνηση ξέχασαν τις δεσμεύσεις τους και αυτά που είχαν πει πριν λίγους μήνες, δηλ. η ΛΑΡΚΟ στο Δημόσιο και διασφάλιση των θέσεων εργασίας...
Μετά από όλα αυτά εμείς οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ στην ιστορία της εταιρίας έχουμε χρέος να αγωνιστούμε , να κρατήσουμε και να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων :
Η ΛΑΡΚΟ στο δημόσιο
διασφάλιση των θέσεων εργασίας κάτω από τις δεσμεύσεις
της κυβέρνησης.
Αποφασίσαμε όλα τα Σωματεία να πραγματοποιήσουμε από κοινού μία
24ΩΡΗ ΠΑΝΛΑΡΚΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (κ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018.
Στην πορεία θα πρέπει να συμμετέχουν και να κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς μαζί με τους εργαζόμενους , βουλευτές, προμηθευτές , εργολάβοι, συνταξιούχοι , από όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ.
Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν θα ανεχτούν λανθασμένες επιλογές , δεν θα ανεχθούν το κλείσιμο της εταιρίας και την ανεργία στην Στερεά Ελλάδα , στη Βόρεια Ελλάδα και στο υπόλοιπο της Αττικής .
Η ΛΑΡΚΟ δραστηριοποιείται σε 6 Νομούς της χώρας μας. Τα συναρμόδια Υπουργεία θα πρέπει να σκεφτούν καλά τι θα κάνουν. Το ίδιο και περισσότερο θα πρέπει να σκεφτεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός γιατί είχε πει και είχε τάξει πολλά..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ