ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ10222018

Δευ, 22 Οκτ 2018 4pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Διαμαρτυρία συνταξιούχων ΑΓΕΤ Ηρακλής Αλιβερίου

Διαμαρτυρία συνταξιούχων ΑΓΕΤ Ηρακλής Αλιβερίου

Σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων τους, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ εργοστασίου Μηλακίου, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τονίζουν ότι οι αντοχές τους έχουν εξαντληθεί από καιρό και οδηγούνται στο περιθώριο και στη φτώχια. Επίσης ζητάνε να στελεχωθεί το ΙΚΑ Αλιβερίου με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής, που είναι βιομηχανική με πολλούς εργαζόμενους και συνταξιούχους, καθώς και να επισπευθούν οι διαδικασίες απονομής σύνταξης που, οπός τονίζουν οι συνταξιούχοι, στην Εύβοια χρονίζουν αδικαιολόγητα από 1,5 έως 2 χρόνια.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Ο Σύλλογος Συνταξιούχων της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Αλιβέρι Εύβοιας είμαστε κάθετα αντίθετοι στα μονόπλευρα άδικα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια και αφορούν τις μειώσεις των συντάξεων και όχι μόνο. Για δεκαετίες εργασθήκαμε στις βαριές-ανθυγιεινές και δύσκολες συνθήκες στα τσιμεντάδικα όπου ο μέσος όρος ζωής είναι 60 με 63 χρόνια και όπου τόσο κατά την εργασία όσο και μετέπειτα αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα υγείας, απόρροια των συνθηκών δουλειάς (πνευμονοπάθειες-καρκίνοι-καρδιοπάθειες κλπ).Οι εισφορές μας όλα τα χρόνια που εργαστήκαμε ήταν από τις υψηλότερες όσο αφορά στο ΙΚΑ και στο επικουρικό.

Έτσι δεν μπορούμε να συναινέσουμε στις συνεχείς μειώσεις και ΖΗΤΑΜΕ:

1 - Να μην υπολογίζονται οι μειώσεις στην μικτή σύνταξη, μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές 4%.που δεν αποτελούν εισόδημα!! Ενώ το αντίστοιχο δεν συμβαίνει στο Δημόσιο τομέα, εκεί πολύ σωστά αφαιρούνται οι ασφαλιστικές εισφορές γιατί δεν αποτελούν εισόδημα.

2-Να καταργηθεί η μείωση 6% έως 10% για σύνταξη άνω των 1700 ευρώ για όσους είναι κάτω των 60 ετών (νόμος 39862011) γιατί το όριο συνταξιοδότησης στα βαρέα και ανθυγιεινά μέχρι το 2010 και πριν, ήταν 55 χρόνια και 10500 ένσημα με κλιμακωτές αυξήσεις των ορίων τα επόμενα χρόνια 2011-2012.

3-Τα επιδόματα τέκνων και συζύγων να μην υπολογίζονται στις περικοπές.

4-Να επανέλθει η χορήγηση των Δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδόματος αδείας για τα οποία έχουν γίνει οι ανάλογες κρατήσεις.

Δουλεύοντας στις αντίξοες συνθήκες στα τσιμεντάδικα και αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας το μόνο που θέλουμε στο υπόλοιπο μέρος της ζωής μας είναι να ζήσουμε με Αξιοπρέπεια και να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας».