ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Μέχρι τότε δόθηκε και η νέα παράταση των συμβάσεων των εργαζομενων

Λίγο πριν τις εκλογές η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τις οριστικές προθέσεις για την πώληση της ΛΑΡΚΟ, ορίζοντας μάλιστα και την τελική ημερομηνία: 7 Σεπτεμβρίου. 
Η παράταση στο καθεστώς της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ έγινε με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο επιπλέον χρόνος αποφασίστηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων της βιομηχανίας παραγωγής νικέλιο στον επιτυγχόντα επενδυτή των διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ και της Ειδικής Διαχείρισης.

Με βάση την τροπολογία, ο Ειδικός Διαχειριστής θα παραμείνει στην διαχείριση της... κλειστής ΛΑΡΚΟ μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2023.

 

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης στο σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings αναφέρεται ότι η χορηγούμενη παράταση κρίνεται αναγκαία προκειμένου:

- να ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης και η πλήρωση των αιρέσεων που περιλαμβάνει η σύμβαση μεταβίβασης, που συνίστανται στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, 

- να γίνει η δήλωση περί διακοπής οικονομικής συνέχειας από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

- Να προχωρήσει η ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων και η ικανοποίηση των πιστωτών μέσω του οριστικού πίνακα κατάταξης, παράλληλα με τη διασφάλιση της συντήρησης και φύλαξης του Συγκροτήματος Εργοστασίου Λαρύμνης, που πρόκειται να εκμισθωθεί στον Επιτυχόντα Επενδυτή του διαγωνισμού, ο οποίος διενεργήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου».

 

ΙΔΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
 
Με άλλο άρθρο της τροπολογίας αντιμετωπίζεται και το ζήτημα της διατήρησης του ενεργητικού της ΛΑΡΚΟ μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου του 2023, δηλαδή έχουμε συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων που απαιτούνται για τη λειτουργία του εργοστασίου στη Λάρυμνα και άλλων εγκαταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα ορίζονται τα εξής: «Κρίνεται αναγκαία η παράταση της δυνατότητας σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με τους πρώην εργαζόμενους της υπό ειδική διαχείριση εταιρείας. Επίσης, με τη ρύθμιση αυτή καθίσταται σαφές ότι, δεδομένης της υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και της ορισμένης, βάσει του ανωτέρω νόμου, χρονικής διάρκειάς της, οι σχετικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή και η ανανέωση αυτών δεν δύνανται να θεωρηθούν ως μια Ενιαία σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 3986/2011 (Α’ 152)».

Επιπλέον, με άλλες διατάξεις επιδιώκεται η ικανοποίηση των οικονομικών αξιώσεων του απασχολούμενου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου προσωπικού σχετικά με το υφιστάμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας.