ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Διασύνδεση της Εύβοιας με τις γειτονικές περιοχές

Διασύνδεση της Εύβοιας με τις γειτονικές περιοχές

Σημαντική παρέμβαση πρόταση Γεροντίτη στο 1ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Νήσων

Στο 1ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Νησιών (1st European Tourism Islands Convention) που διοργανώθηκε από την Κυβέρνηση των Κανάριων Νήσων συμμετείχαν και εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο Εύβοιας ο Ιωάννης Σταθόπουλος, Β΄ Αντιπρόεδρος και η Δέσποινα Καραμπέτσου, Μέλος του Δ.Σ.
Ο κ. Γεροντίτης είπε ότι το Επιμελητήριο θεωρεί ως σημαντικό στρατηγικό στοιχείο την διαμόρφωση και υλοποίηση ενός ολιστικού προγράμματος αναζωογόνησης των οικονομικών και κοινωνικών διασυνδέσεων μεταξύ της Εύβοιας και των γειτονικών περιοχών με την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων/προτάσεων του Φορέα. Υπογράμμισε δε, την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν άμεσα σε όλο το Νομό οι ενδεδειγμένες σύγχρονες υποδομές που θα τον θωρακίσουν από τις όποιες φυσικές καταστροφές
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης – στην οποία συμμετείχαν 100 και πλέον εκπρόσωποι από το σύνολο σχεδόν των 21 νησιωτικών Επιμελητηρίων, της Πολιτείας και των Κοινωνικών Εταίρων – παρουσιάστηκαν από τους συμμετέχοντες και πραγματεύτηκαν πολύ σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη των νησιών και των νησιωτικών επιχειρήσεων, όπως, «Αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων μέσω των αναπτυξιακών των νησιών μας», «Στρατηγικό Σχέδιο του E.O.A.E.N. – Στόχοι και μέσα», «Φυσικές καταστροφές και στήριξη επιχειρήσεων», «Νησιωτικότητα και αγροτική ανάπτυξη», «Βιώσιμος Τουρισμός και Κλιματική Αλλαγή», «Οι νησιωτικές εμπορικές επιχειρήσεις : Δυνατότητες και προκλήσεις», «Στρατηγικός σχεδιασμός επιτυχούς διασύνδεσης Τουρισμού με Πρωτογενή Τομέα», «Η νησιωτικότητα ως προϋπόθεση ισότητας, οικονομικής δημοκρατίας και δίκαιου ανταγωνισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ