ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΩΝ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΩΝ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ

Πώς η Κύμη δέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, δημιουργεί 2.000 πίστες, ετοιμάζει μεγάλη εκδήλωση ισχυρού συμβολισμού

Μπορεί η Κύμη να εξελιχθεί σε έναν διεθνή προορισμό αναρριχητικού τουρισμού; Ναι μπορεί λένε όσοι γνωρίζουν αυτή τη δραστηριότητα και εξηγούν ότι η Κύμη έχει το σωστό γεωγραφικό ανάγλυφο για να προσελκύσει τουρίστες. 
Μάλιστα αναφέρουν ότι ήδη φέτος η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη. Αυτή την στιγμή όλα τα καταλύματα της περιοχής Κονιστρών και Κύμης φιλοξενούν επισκέπτες από όλο τον πλανήτη.
 
Οι κάτοικοι των Μανικίων, της Βρύσης και των άλλων χωριών της περιοχής καθώς και ο σύλλογος Manikia Project που δημιουργήθηκε, κατάλαβαν αμέσως την σπουδαιότητα του εγχειρήματος και συμβάλλουν καθημερινά στην ολοκλήρωση του.
 
Η προσφορά των Γάλλων αναρριχητών είναι πολύ σημαντική γιατί κατασκεύασαν και συνεχίζουν να κατασκευάζουν τις αναρριχητικές πίστες εθελοντικά , χωρίς καμία αμοιβή. 
 
Ήδη από το 2019 ετοιμάστηκαν οι πρώτες 200 πίστες αναρρίχησης στα Μανίκια από τους Γάλλους Αναρριχητές που φιλοξενούνται από το δήμο Κύμης Αλιβερίου και την κοινότητα Μανικίων στην περιοχή.
 Στόχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι οι πίστες να γίνουν δύο χιλιάδες και να αποτελέσουν ένα πόλο έλξης για αναρριχητές από όλο τον κόσμο καθώς μέχρι σήμερα αυτό συμβαίνει σε δυο μόνο μέρη της Ελλάδας, στην Κάλυμνο και στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Οι αναρριχητές που επισκέπτονται αυτά τα δύο μέρη της χώρας ξεπερνούν τους τρείς χιλιάδες ετησίως.
 
Φυσικά μεγάλη είναι και η συμβολή του Δήμου που κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστούν όποια προβλήματα προκύπτουν ώστε το εγχείρημα να ολοκληρωθεί και να αποφέρει τα αποτελέσματα που έχουν εκτιμηθεί από την αρχή και η ευρύτερη περιοχή να γνωρίσει την ανάπτυξη που έχει ανάγκη. Δείτε τι έχει κάνει χωρίς μάλιστα να είναι ευρέως γνωστά: 
 
- Ανέλαβε τα έξοδα μετακίνησης των Γάλλων αναρριχητών, για όλες τις φορές που χρειάστηκε να έρθουν στην Ελλάδα και να επιστρέψουν στην Γαλλία αλλά και τα μέσα μετακίνησης στην περιοχή όπως και τον εξοπλισμό για να κατασκευαστούν οι πίστες.
 
- Αξιοποίησε χορηγούς. Με απευθείας πληρωμές από τους χορηγούς και όχι από τον Δήμο, καλύφθηκαν αναγκαία έξοδα
Ακούγονται και γράφονται διάφορα και εμφανίζεται μια αδικαιολόγητη γκρίνια από ορισμένες πλευρές , ενώ κάποιοι εκπρόσωποι φορέων λένε ότι χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτε. Δεν χρειάζεται να εκτίθενται τόσο πολύ.
 
- Οργανώνει σε λίγες μέρες μια πολύ σημαντική εκδήλωση και η περιοχή μας θα γίνει γνωστή παγκοσμίως. Όπως λένε οι διοργανωτές της, "μετά από αυτήν την εκδήλωση, τίποτε δεν θα είναι ίδιο όπως πριν. Θα αλλάξουν πολλά και θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν".
 
Είναι γεγονός ότι τα Μανίκια και η ευρύτερη περιοχή είναι πλέον ένας παγκόσμιος αναρριχητικός προορισμός, που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου αλλά και του Νομού.