ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΥΒΟΙΑ, ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΑΦΙΞΕΩΝ

ΕΥΒΟΙΑ, ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΑΦΙΞΕΩΝ

Ποιοι είναι οι τέσσερις Πυλώνες μέσω των οποίων η Περιφέρεια επιδιώκει διαρκή αύξηση κρατήσεων

Η συγκυρία είναι καλή. Η Ελλάδα έχει και πάλι γίνει πρώτη επιλογή για πολλά μεγάλα τουριστικά γραφεία και αναμένεται να ζήσουμε μέρες του 2019 με 33 εκατ. τουρίστες. 

Η Εύβοια ζητά το μερίδιο της και ήδη όπως γράψαμε επιτέλους έρχονται εδώ και πεντάστερες επενδύσεις. Δεν μόνο ο ιδιωτικός τομέα όμως και η καλή συγκυρία. Πρέπει να γίνουν και οργανωμένες προσπάθειες φορέων της περιοχής όπως για παράδειγμα το Press Trip που συνδιοργάνωσαν Περιφέρεια και Εστίαση, φέροντας στην Εύβοια μεγάλα ΜΜΕ.
 
Μια ακόμη θετική δράση είναι και το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειάς, για το οποίο μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, στο πλαίσιο του τουριστικού συνεδρίου Choose Greece, που διοργανώθηκε από το Olympia Forum.
 
O κ. Σπανός, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους τέσσερις πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται ο περιφερειακός σχεδιασμός για τον τουρισμό της Στερεάς Ελλάδας, ενώ τόνισε πως στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας για τον επισκέπτη.

 

«Όποιος επισκέπτεται την τη Στερεά Ελλάδα αυτά που μπορεί να ζήσει είναι μοναδικά και σε αυτά έχουμε εστιάσει την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και αρκετά χρόνια προκειμένου αυτός ο τόπος ο μοναδικός να γίνει ευρύτερα γνωστός και να γίνει τουριστικός προορισμός για όλη την χώρα αλλά και στο Διεθνές περιβάλλον.

Από τα στοιχεία των τελευταίων ετών προκύπτει ότι είμαστε στις πρώτες θέσεις στην ποσοστιαία αύξηση των αφίξεων και αυτό οφείλεται σε αυτά που προσφέρει ο τόπος όλο το χρόνο και δίνει την  δυνατότητα για εναλλακτικό τουρισμό.

Το σχέδιο μας το βασίζουμε σε τέσσερις πυλώνες: Δράσεις εξωστρέφειας, προβολή,  υποδομές και μελέτη.

Για το καλοκαίρι οι κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δείχνουν πάρα πολύ υψηλά ποσοστά πληρότητας οπότε πάνω σε αυτό οικοδομούμε και έτσι πλέον θέτουμε νέους στόχους, όπως η διεύρυνση της σεζόν ή η προσέλκυση κόσμου που αφήνει μεγαλύτερα ποσά κατά διανυκτέρευση έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ποιοτικό».
Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Στερεάς στις δράσεις εξωστρέφειας είναι η συμμετοχή σε πλήθος Διεθνών Εκθέσεων για την προσέλκυση τουριστών αλλά και οικονομικών αποτελεσμάτων.