ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τετραπλός σχεδιασμός για κτηνοτροφία αλιεία αγροτιά

Τετραπλός σχεδιασμός για κτηνοτροφία αλιεία αγροτιά

Ποια έργα προωθούνται για να ενισχυθούν σημαντικές δραστηριότητες στο νομό

Στην ανάπτυξη και αναβάθμιση αλιευτικών καταφυγίων, στη δημιουργία μελισσοκομικών πάρκων και δημοτικών σφαγείων στη Βόρεια Εύβοια αναφέρθηκε εκτενώς ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε παρέμβασή του στην 3η συνάντηση με τους θεσμούς και τους πολίτες της Β. Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 18 έως 20 Μαρτίου στην Αγ. Άννα, παρουσία του Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Β. Εύβοιας κ. Σταύρου Μπένου.
 
Ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Ευβοίας, μίλησε αρχικά για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής η οποία υλοποιείται χάρη στην ενεργοποίηση του κληροδοτήματος «ΤΑΣΟΥΛΑ» και σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ και τον Δήμο Ιστιαίας. 
 
Ακολούθως, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την άμεση αποζημίωση και ανακούφιση των πληγέντων και αναφερόμενος ειδικά στους ελαιοπαραγωγούς, υπογράμμισε ότι θα δοθούν οι προκαταβολές των αποζημιώσεων και αμέσως μετά συνεργεία του ΕΛΓΑ θα καθορίσουν το ύψος της καταστροφής. Είπε ακόμη: 
Τι είπε για την κτηνοτροφία και τη δημιουργία Σφαγείων:
 
- ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ: Από κοινού με τον κ. Αμυρά, σχεδιάσαμε ζώνες βόσκησης, διότι μέχρι και πρόσφατα ήταν εντός των δασών που πλέον απαγορεύεται όσο είναι περίοδος αναδάσωσης. Χωροθετούνται οι περιοχές για τα κοπάδια καθώς και οι ζώνες πρόσβασης. Παράλληλα, βρίσκομαι σε επαφή με τον καθηγητή κ. Ζέρβα του Γεωπονικού πανεπιστημίου, προκειμένου να σχεδιαστεί το πρώτο κτηνοτροφικό πάρκο στη Β. Εύβοια ώστε να μπορέσουμε να δούμε και αυτή τη μέθοδο εκτροφής. Από τα πρώτα στοιχεία που έχω, είναι πολλά υποσχόμενη».
 
- ΣΦΑΓΕΙΑ: Με τη βοήθεια της Περιφέρειας που χρηματοδοτεί τη μελέτη, του δήμου Μαντουδίου –Λίμνης- Αγ. Αννα, που μας προσέφερε την περιοχή, προχωράμε στη δημιουργία του πρώτου Σφαγείου στη Β. Εύβοια, κάτι που χρειαζόμασταν χρόνια τώρα. Ένα σφαγείο είναι απολύτως απαραίτητο για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στη Β. Εύβοια».
 
- ΠΑΡΚΑ ΜΕΛΙΟΥ: Σε συνεργασία με τον Γ.Αμυρά, σχεδιάζουμε τα πρώτα μελισσοκομικά πάρκα στην Ελλάδα και μάλιστα δυο από αυτά θα γειτνιάζουν σε καμένες περιοχές, γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν μέλισσες ώστε για να αναγεννηθεί η χλωρίδα γρηγορότερα. Είναι μια σημαντική και πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Με τον καθηγητή κ. Θωμαϊδη του Καποδιστριακού πανεπιστημίου και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα προχωρήσουμε σε μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη των μοναδικών ιδιοτήτων του πευκόμελου της Εύβοιας έτσι ώστε να δρομολογηθεί ως προϊόν με ονομασία προέλευσης. Είναι ένα όπλο του πρωτογενούς τομέα στη Β. Εύβοια, που πρέπει να αξιοποιήσουμε».
 
- ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ: Παράλληλα με το αλιευτικό καταφύγιο στην Αγ. Άννα προχωράμε και αυτό στον Αγ. Γεώργιο Λιχάδας, όπως και στο τουριστικό καταφύγιο στις Ροβιές. Το πρόγραμμα θαλάσσιου τουρισμού, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, δρομολογεί την αναβάθμιση όλων των αλιευτικών καταφυγίων σε όλη τη Β.Εύβοια. Ανασυγκρότηση και αναβάθμιση όλων των αλιευτικών καταφυγίων παράλληλα με άλλες δράσεις για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ