ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απέδωσε η πίεση των φορέων για ένταξη κι άλλων επιχειρήσεων των πληγέντων Δήμων

Απέδωσε η πίεση των φορέων για ένταξη κι άλλων επιχειρήσεων των πληγέντων Δήμων

Ευνοϊκότεροι όροι για την ένταξή τους στο ειδικό καθεστώς στήριξης εξασφαλίζονται για τις επιχειρήσεις των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίες υπέστησαν άμεσες και έμμεσες απώλειες εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών του καλοκαιριού, με τροποποίηση της σχετικής απόφασης των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
 
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής προσπάθειας για περισσότερη στήριξη αλλά και των φορέων που από την πρώτη στιγμή ζητούσαν πλήρ ένταξη των επιχειρήσεων στα επιδοτούμενα προγράμματα.
 
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ανέφερε σχετικά: «Η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της και, στο πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους, προχωρά στην τροποποίηση του καθεστώτος στήριξης των επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας με άμεσες και έμμεσες απώλειες, ώστε να διευρυνθεί η περίμετρος του καθεστώτος και να αυξηθούν οι δικαιούχοι".
 
Ειδικότερα, 
 
(α) μειώνεται η ελάχιστη προβλεπόμενη μείωση του κύκλου εργασιών των δικαιούχων επιχειρήσεων από 30% -που ήταν αρχικά- σε 20% συγκριτικά με τον προβλεπόμενο από το καθεστώς κύκλο αναφοράς, 
(β) περιλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις στους κλάδους των καταλυμάτων, του λιανεμπορίου και της εστίασης που ιδρύθηκαν μέσα το 2021, ανεξαρτήτως της μείωσης του κύκλου εργασιών, λαμβάνοντας την ελάχιστη προβλεπόμενη ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ, 
(γ) συμπεριλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις του κλάδου των καταλυμάτων που είναι μη υποκείμενες σε ΦΠΑ, λαμβάνοντας την ελάχιστη προβλεπόμενη ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ, και 
(δ) εντάσσονται το υπεραστικό ΚΤΕΛ και οι ναυτικές εταιρείες που εξυπηρετούσαν τη Βόρεια Εύβοια εφόσον πληρούν όλα τα προβλεπόμενα κριτήρια ως προς τους δικαιούχους.
 
 
Ήδη έχουν χορηγηθεί 3,5 εκατ. ευρώ σε 672 δικαιούχους, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει, πλέον, τα 11,5 εκατ. ευρώ. Τέλος, επεκτείνεται η περίοδος λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας κατά μία εβδομάδα προς διευκόλυνση των δικαιούχων, με την καταληκτική ημερομηνία να είναι η 21η Ιανουαρίου 2022.