ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Δυναμική και ουσιαστική παρέμβαση του Επιμελητηρίου υπέρ της Εστίασης, με την κατάθεση εννέα ρεαλιστικών και συγκεκριμένων μέτρων που μπορούν να ανακουφίσουν την Εστίαση και στην Εύβοια που πλήττεται από τα νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας.

Σε επιστολή προς την κυβέρνηση που υπογράφει ο πρόεδρος κ. Γιάννης Γεροντίτης αναφέρεται πως για ακόμα μια φορά η Εστίαση είναι ο πλέον θιγόμενος και ζημιωμένος επαγγελματικός κλάδος από την πανδημία. Ο κ. Γεροντίτης υπενθυμίζει ότι οι επιχειρήσεις του χώρου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αγωνίζονται να παραμείνουν βιώσιμες και να ανταπεξέλθουν σε όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ακόμα αναφέρει: 
 
"Τα νέα περιοριστικά μέτρα, θα προκαλέσουν πρόσθετες απώλειες στον τζίρο των επιχειρήσεων εστίασης πέραν της απώλειας του 50% που σημείωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία τους.
 
Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση μέχρι σήμερα έχει καταβάλλει και συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες να ανταπεξέλθει στις ανάγκες στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης.
Οι παρούσες συνθήκες όμως εξαιτίας της διασποράς του κορωνοϊού καθιστούν “λογικά” απολύτως απαραίτητο, ο κλάδος της Εστίασης να τυγχάνει ιδιαίτερης αντιμετώπισης από την Πολιτεία.
 
Σε αυτή την πραγματικότητα, το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την αποφασιστική και γενναία στήριξη του κλάδου της εστίασης, ως εξής:
 
- Επαναφορά του μέτρου επιδότηση ενοικίου
- Επαναφορά του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας
- Μείωση του ΦΠΑ στο 6%
- Απαλλαγή δημοτικών τελών
-Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων
- Αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων
- Ειδικό πρόγραμμα με τη μορφή της μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης
- Προγράμματα επιδότησης, χωρίς απαγορευτικά κριτήρια, που να αφήνουν εκτός τις περισσότερες επιχειρήσεις
- Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών"
 
Και η επιστολή καταλήγει: "Θα παρακαλούσαμε θερμά για την θεσμοθέτηση των προτάσεών μας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επιβίωση του κλάδου ώστε να ανακτήσουν οι επιχειρήσεις μέρος της δυνατότητας να είναι βιώσιμες στο άμεσο μέλλον".