ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12022021

Τετ, 01 Δεκ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ Η ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ Η ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Θα ξεκινήσει πιλοτικά στον Ευβοϊκό Κόλπο - Ημερίδα από τρο Υπουργείο Τουρισμού στη Χαλκίδα τον Δεκέμβριο

Η πληγείσα από πολλαπλές φυσικές καταστροφές Εύβοια αναζητεί επίμονα τη νέα της αναπτυξιακή ταυτότητα για να επιστρέψει στην κανονικότητα αλλά κυρίως για να εξασφαλίσει ένα σωστό μέλλον. 
Ο Αλιευτικός Τουρισμός φαίνεται να είναι μια δράση που ταιριάζει στο νησιώτικο χαρακτήρα της Εύβοιας και το αρμόδιο Υπουργείο σχεδιάζει να τον θεσμοθετήσει και εδώ.

Πολύτιμος αρωγός στην προώθηση του αλιευτικού τουρισμού είναι και το Υπουργείο Τουρισμού και σύντομα θα παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμα τον επόμενο μήνα σε ημερίδα που διοργανώνεται στη Χαλκίδα.

Ο αλιευτικός τουρισμός θα ξεκινήσει πιλοτικά από την περιοχή της Εύβοιας καθώς ο Βόρειος και Νότιος Ευβοϊκός κόλπος αποτελούν ιδανικά μέρη για τη δραστηριότητα αυτή που αποτελεί μία πολύ καλή πηγή εισοδήματος τόσο για τους αλιείς, όσο και για εκείνους που θέλουν να ιδρύσουν ανάλογες σχολές.
Η Υφυπουργός Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη εξηγεί: «Ο αλιευτικός τουρισμός αποτελεί μία ειδική μορφή τουρισμού στην οποία ειδικά η Ελλάδα μπορεί να αξιώνει ρόλο πρωταγωνιστή σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει τόσο για το εθνικό μας τουριστικό προϊόν και την ποιότητά του όσο κυρίως για την οικονομική ευημερία της ελληνικής περιφέρειας είναι τεράστια Παρόλα αυτά, παραμένει ακόμη και σήμερα μία ανεξερεύνητη ευκαιρία για την χώρα μας. 
Με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πολύτιμο συνεργάτη και παράγοντα καταλυτικής σημασίας, έχουμε εκκινήσει μία συνολική προσπάθεια για την επιτυχημένη σύνδεση της ελληνικής παραγωγής με τον τουρισμό, στοίχημα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του τουρισμού μας. Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμο Κεδίκογλου, κάνουμε ένα καίριο βήμα στην κατεύθυνση αυτή αγγίζοντας και νέες περιοχές, δίνοντας νέες προοπτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης στην ελληνική ύπαιθρο.»
Υπό το πρίσμα αυτό, προτάθηκε η διοργάνωση της πρώτης κοινής δράσης ενημέρωσης σε σχέση με τον αλιευτικό τουρισμό στην Χαλκίδα, περιοχή αρκετά δοκιμασμένη ιδίως την τελευταία περίοδο, η οποία ωστόσο παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης με σημείο αναφοράς την αλιεία της.
Ο αλιευτικός τουρισμός τέθηκε λοιπόν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου και η Υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη. Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥπΑΑΤ καθώς και ο ιδρυτής της ομάδας Fishing Trips, κ. Γιώργος Λουρδής διερευνήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης και προώθησης του.

Σχετικά ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε:

«Ο αλιευτικός τουρισμός αναδεικνύει τον φυσικό θαλάσσιο πλούτο της χώρας μας και συμβάλει στην αξιοποίηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων όπως η αλιεία. Αυτό αναμφίβολα αποτελεί μια ουσιαστική πρωτοβουλία για την προσέλκυση επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής ανάπτυξης...".