ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ10232021

Παρ, 22 Οκτ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πως οι διακοπές ρεύματος κατέστρεφαν εμπορεύματα

Πως οι διακοπές ρεύματος κατέστρεφαν εμπορεύματα

Ο Θ. Ζεμπίλης ζητά αποζημιώσεις καταστηματαρχών στη Βόρεια Εύβοια

 
Στη Βουλή φέρνει ο Θανάσης Ζεμπίλης το θέμα των έμμεσων ζημιών των επιχειρήσεων σε Ροβιές και Αγία Άννα που επλήγησαν λόγω των συχνών και πολύωρων διακοπών ηλεκτροδότησης, οι οποίες προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου στη Βόρεια Εύβοια.
Με την Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζητάει την αποζημίωση των καταστηματαρχών της Βόρειας Εύβοιας που υπέστησαν ζημία στα εμπορεύματα και τις προμήθειές τους λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση.
Μεταξύ άλλων η Ερώτηση αναφέρει: 

"Στις Ροβιές, διαδοχικές διακοπές ρεύματος, με μεγαλύτερη αυτή που σημειώθηκε από την Παρασκευή 6/8/2021 και ώρα 00:45 π.μ. μέχρι την Κυριακή 8/8/2021 και ώρα 10:50 π.μ., οδήγησαν στην ολική καταστροφή των εμπορευμάτων σε κρεοπωλεία, super market, εστιατόρια, πιτσαρίες, καφετέριες, ξενοδοχεία κλπ. Το ίδιο συνέβη και στην Αγία Άννα, όπου σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για 5 μέρες, με αποτέλεσμα όλα τα εμπορεύματα να καταστραφούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας που συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες και παραθεριστές στην Εύβοια. Ως εκ τούτου, οι καταστηματάρχες είχαν φροντίσει λίγες μόλις ημέρες πριν το ξέσπασμα της φωτιάς να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων, για τις οποίες υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά αγοράς.

Η έμμεση ζημία που προκλήθηκε στους παραπάνω επιχειρηματίες των δύο περιοχών είναι μεγάλη και τα αιτήματά τους για αποζημιώσεις είναι δίκαια και εύλογα, δεδομένου ότι η καταστροφή προκλήθηκε από εξωτερικούς παράγοντες και συγκεκριμένα από την διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για δύο ή και περισσότερες ημέρες, ως συνέπεια της μεγάλης πυρκαγιάς.

Βάσει των ανωτέρω, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να αποζημιωθούν οι καταστηματάρχες στη Βόρεια Εύβοια, που υπέστησαν ζημία στα εμπορεύματα και τις προμήθειές τους, λόγω των πολύωρων και συχνών διακοπών στην ηλεκτροδότηση;"