ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Το σύνολο των προτάσεων του έχει κυβερνητικά καταγραφεί - Η συνάντηση με Τριαντόπουλο - Τα νέα αιτήματα 


Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χ. Τριαντόπουλου σε συνάντηση του στο Επιμελητήριο Ευβοίας, αναγνώρισε την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια. 
Παράλληλα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το ρόλο, τις αρμοδιότητες και της δυνατότητες που υπάρχουν για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων και την υλοποίηση μέτρων αντιδιαβρωτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας. 
Ιδιαίτερα στάθηκε στην ενεργοποίηση του πλαισίου αρωγής προς τις επιχειρήσεις, τα πρώτα μέτρα της οποίας ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται. Τόνισε δε ότι έχουν καταγραφεί το σύνολο των αιτημάτων του Επιμελητηρίου Εύβοιας προς την Πολιτεία και μελετώνται οι δυνατότητες ικανοποίησής τους το γρηγορότερο δυνατό. Μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο επεσήμανε τη συμβολή του Επιμελητηρίου Εύβοιας τόσο στον ειλικρινή και γόνιμο διάλογο για την αποτύπωση και αποκατάσταση των ζημιών, όσο στην προώθηση λύσεων.
 
Η συνάντηση στο Επιμελητήριο Εύβοιας έγινε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλο οποίος έχει αρμοδιότητα τα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Εκτός του Προέδου του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννη Γεροντίτη, παραβρέθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Ν. Μώρος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών κ. Α. Νταβαρίας

Ο κ. Γ. Γεροντίτης τον ενημέρωσε συνοπτικά τόσο για τις οικονομικές επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιών στους δύο δήμους της Βόρειας Εύβοιας και στον όμορο δήμο Μεσσαπίων και στη πρωτεύουσα του νομού όσο και για τις άμεσες ενέργειες και παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου για την ανακούφιση των πληγέντων επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και οι κ.κ. Ν. Μώρος και Α. Νταβαρίας έθεσαν προς συζήτηση μεταξύ άλλων τα ακόλουθα θέματα:

  • Της συμμετοχής του Επιμελητηρίου στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την οποία ο Υπουργός ανέφερε ότι το θέμα είναι αρμοδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη, αρκεί οι συμμετέχοντες να είναι μέλη επιστημονικού φορέα (ΟΕΕ, ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ).

  • Της συνολικής καταγραφής των ζημιών των επιχειρήσεων είτε είναι δηλωμένα είτε αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία (πάγια και κυκλοφορούντα), ώστε να υπάρξει πλήρης εικόνα και να ληφθούν ικανοποιητικές αποφάσεις αρωγής.

  • Της αναπλήρωσης του εισοδήματος των ρητινοσυλλεκτών με την ένταξή τους στις εργασίες αντιδιαβρωτικών / αντιπλημμυρικών έργων και της αρωγής προς τους μελισσοκόμους.

  • Της βοήθειας προς τις τουριστικές επιχειρήσεις παντός είδους, οι οποίες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

  • Των ειδικών συνθηκών και αναγκών των πολύ μικρών επιχειρήσεων που είναι το 99,5% του συνόλου (δραματική μείωση τζίρου, έλλειψη ρευστότητας, αδυναμία πληρωμής παλιών προμηθειών κ.α.).

  • Των σημαντικών αιτημάτων για τις απλήρωτες προηγούμενες προμήθειες των παθόντων επιχειρήσεων, για τις κυκλοφορούσες απλήρωτες επιταγές, για την παράταση των δηλώσεων Φ.Ε., για τα παλαιά πυρόπληκτα δάνεια.

  • Της ανάγκης κατ’ εξαίρεση επιδοτήσεων για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και των νέων επενδύσεων.

Οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν δε για την άμεση και τακτική επικοινωνία τους.