ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ10232021

Παρ, 22 Οκτ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Ετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις - Μεγάλη η καταστροφή και στην Μελισσοκομία

Η συνάντηση αντιπροσωπείας των ρητινοκαλλιεργητών με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο δεν είχε κυβερνητικές δεσμεύσεις για το τι πρέπει να γίνει και να αποκατασταθεί η ΟΛΙΚΗ καταστροφή που έχει συντελεστεί. 
Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε αυτά που ανέφερε ο υφυπουργός στη συνάντηση με αυτά που ανέφερε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του στη Βουλή. 
 
Συγκεκριμένος ήταν μόνο στην απόρριψη αιτημάτων όπως η αποζημίωση για ανασφάλιστα ζώα και υποδομές, για σύνταξη στα 55. Για το κρίσιμο ζήτημα των αντιπλημμυρικών είπε ότι αυτά είναι ευθύνη της Περιφέρειας και των Δήμων.
 
Εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα που πήραν το λόγο στη συνάντηση, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για ενδεχόμενες πλημμύρες, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν αντιπλημμυρικά έργα.
 
Αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα με πολύμορφες δράσεις όπως:
• Να γίνουν Συνελεύσεις σε όλα τα χωριά και να δημιουργηθούν νέες Επιτροπές Αγώνα.
• Να διοργανωθεί μεγάλη συναυλία στα μέσα Σεπτέμβρη στον κόμβο της Στροφυλιάς.
• Ανάλογα με τις εξελίξεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης να εξεταστεί η πραγματοποίηση μαζικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.
 
ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
 
Ο ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων), ολοκλήρωσε τις αυτοψίες σε Εύβοια, Αττική, Ηλεία, Λακωνία και Αρκαδία και αναμένεται η σύνταξη των πορισμάτων, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των δικαιούχων.

Πάνω από 9.000 μελισσοσμήνη υπέστησαν βαρύτατες ζημιές από τις πυρκαγιές στο σύνολο των περιοχών, στις οποίες έγιναν αυτοψίες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους μελισσοκόμους εντοπίζεται στην περιοχή της Εύβοιας, η οποία δέχθηκε και το μεγαλύτερο χτύπημα.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου πήγαιναν τα μελίσσια τους στην Εύβοια, όπου παραγόταν το 65% του πευκόμελου.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ), Βασίλης Ντούρας «η καταστροφή του πευκοδάσους στη Βόρεια Εύβοια, ενός ώριμου πευκοδάσους, είναι μια απώλεια τεραστίων διαστάσεων και το τίμημα πολύ μεγάλο και θα το πληρώνει η ελληνική μελισσοκομία για τα επόμενα 30 χρόνια, και αυτό δεν είναι υπερβολή».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο «το δάσος της Βόρειας Εύβοιας θα κάνει περισσότερο από 30 χρόνια για να γίνει παραγωγικό, για να γίνει όπως ήταν».