ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ"

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ"

Αποδεκτό το σχέδιο Γεροντίτη από Περιφέρεια και ΓΓ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Θα προχωρήσει;

Το Επιμελητήριο Ευβοίας επιδιώκει σθεναρά την αποκατάσταση - αναβίωση της Τεχνικής Σχολής «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Σκοπός η ιδανική σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα της περιοχής, μέσα από έναν σχεδιασμό εμπλοκής της τοπικής κοινωνίας / οικονομίας και των τοπικών επιχειρήσεων. 
Όπως έχει εξηγήσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεροντίτης, ο τελικός στόχος είναι οι νέες σύγχρονες γενιές άριστα καταρτισμένων επιχειρηματιών και επαγγελματιών. 
Τα παραπάνω συζητήθηκαν σε μια ουσιαστική όπως απεδείχθη συνάντηση εργασίας για την αξιοποίηση του ιστορικού «Δημοκρίτου» της Χαλκίδας στην οποία συμμετείχαν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια βίου Μάθησης και Νεολαίας Γιώργο Βούτσινο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός επαναβεβαίωσε την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να συνδράμει έμπρακτα στην αναβίωση του ιστορικού «Δημοκρίτου» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και φυσικά με το Επιμελητήριο Εύβοιας, που είναι ιδιοκτήτης του χώρου.
Το θέμα όπως τέθηκε από τον κ. Γεροντίτη,  έτυχε μεγάλης αποδοχής όλων και κυρίως του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από το όλο σχέδιο.Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα εκκίνησης του έργου.
Πάντως, μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Επαναβεβαιώσαμε την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας στην αξιοποίηση του “Δημοκρίτου” και παράλληλα αναζητήσαμε κτιριακές λύσεις και νέες προοπτικές για τις δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει με κάθε μέσο την επαγγελματική εκπαίδευση, προκειμένου να λάβουν τα αντίστοιχα οφέλη οι νέοι και οι νέες του τόπου μας».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Κώστας Γαλάνης δήλωσε: «Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρειάζονται υποδομές για την λειτουργία των ΔΙΕΚ, προς τα οποία θα μετατοπιστεί ένας σημαντικός αριθμός αποφοίτων του Λυκείου μετά τον νέο νόμο για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

»Αυτό τονίσαμε στον Γενικό Γραμματέα και παράλληλα επαναλάβαμε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την αξιοποίηση εκπαιδευτικά των ακινήτων του “Δημοκρίτου” στην πόλη της Χαλκίδας και του ΚΕΓΕ στην πόλη της Νέας Αρτάκης. Επισημάναμε και την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας των ΔΙΕΚ στην Ιστιαία και την Κάρυστο, λόγω της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών στη Χαλκίδα».
ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΓΕ
Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Βούτσινος συναντήθηκε στη Χαλκίδα με τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού Κώστα Γαλάνη, την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, τον Αντιδήμαρχο Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Θεοφάνη Σπανό, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννη Γεροντίτη, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Κώστα Δούνα και με διευθυντές των ΕΠΑΛ.
Στη σύσκεψη, που έγινε στο Μέγαρο Κότσικα του Δήμου Χαλκιδέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε πρόταση και για την αξιοποίηση του ακινήτου ΚΕΓΕ στην Νέα Αρτάκη σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί την επόμενη περίοδο και νέα συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας.