ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

ΕΥΒΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

Το Επιμελητήριο Ευβοίας εκφράζει την βαθιά αγανάκτηση του - Τι ζητά με ανακοίνωση του

Για παρατεταμένη και συνεχή υποβάθμιση της Εύβοιας από τις Τράπεζες, σε κοινωνικό, τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο μιλά το Επιμελητήριο, εκφράζοντας την βαθιά του απογοήτευση για το γεγονός ότι τρία επιπλέον υποκαταστήματα τραπεζών κλείνουν στην Εύβοια μεγεθύνοντας έτσι την υπάρχουσα ήδη συρρίκνωση της στον τραπεζικό τομέα.
 
Όπως έγραψε και ο "Ε.Τ", στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας θα κλείσουν τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς σε Μαντούδι και Λίμνη, γεγονός που θα αναγκάσει κατοίκους, επαγγελματικές και επισκέπτες να ταξιδεύουν κυριολεκτικά για μια και μόνο τραπεζική συναλλαγή. 
 
Ιδιαίτερα για όσους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών όχι μόνο δεν είναι δυνατή (π.χ. λόγω ηλικίας) και η πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, καθίσταται σχεδόν αδύνατη το κλείσιμο των υποκαταστημάτων είναι πλήγμα.
 
Tο Επιμελητήριο Εύβοιας αναφέρει ότι ο αντίκτυπος στην περιοχή, αλλά και σε όλη την Εύβοια από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων θα είναι πολύ μεγάλος και το μπαράζ των εξελίξεων καταστροφικό, αφού με μαθηματική ακρίβεια έπονται:
 
- Κοινωνική υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής και της ζωής των κατοίκων της και κυρίως των συνταξιούχων. 
- Καίριο πλήγμα – σχεδόν ταφόπλακα – στην τοπική επιχειρηματικότητα, ιδίως στον τουριστικό και στον αγροδιατροφικό τομέα, ένα πλήγμα που θα τοποθετήσει την τοπική και όχι μόνο οικονομία σε περίοπτη θέση επερχόμενης κατάρρευσης.
 
Το Επιμελητήριο Εύβοιας διερωτάται : H οικονομική ανάπτυξη, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής ζωής αλλά και η προστασία από την απομόνωση της ελληνικής επαρχίας, δεν αφορά τον Τραπεζικό Τομέα ;
 
Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την αναθεώρηση των αποφάσεων για την κατάργηση των εν λόγω υποκαταστημάτων. Ζητά την διατήρηση ενός αξιοπρεπούς τουλάχιστον, επιπέδου διαβίωσης και περιβάλλοντος δραστηριότητας του επιχειρείν στην περιοχή Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.