ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ01162022

Πεμ, 13 Ιαν 2022 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Η Χαλκίδα συνεχίζει το πρόγραμμα "See You In Chalkis" με σχέδιο πολλαπλών δράσεων προσέλκυσης

Οι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί στη χώρα επιδιώκουν φέτος να φτάσουν στο 55% της υποδοχής τουριστών σε σχέση με το 2019. 
Αντίστοιχα η Εύβοια, ένα νησί εξαιρετικών δυνατοτήτων με πολλές ομορφιές και φυσικά η Χαλκίδα που είναι αγαπημένος προορισμός της πρωτεύουσας, θα πρέπει να επιδιώξουν αντίστοιχους στόχους. Ο εσωτερικός και διεθνής τουρισμός να προσθέσουν στο ΑΕΠ του νομού μας.
 
Ο Δήμος Χαλκιδέων, ενεργοποιείται λοιπόν και ενόψει της επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα στις 15 Μαΐου 2021, προχωρά στον σχεδιασμό δράσεων και ενεργειών με τη συνέχιση της επίσημης τουριστικής καμπάνιας «ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – SEE YOU IN CHALKIS» και τη δημιουργία μιας δυναμικής πολιτικής για την ανάπτυξη του τουρισμού στον Δήμο (βλέπε τελευταία σελίδα).
 
Με ένα πλέγμα τουριστικών προκλήσεων που θα προστεθούν και σε δράσεις που οργανώνει ο ιδιωτικός τομέας, η Περιφέρεια και άλλοι φορείς, ο Δήμος επιχειρεί να δώσει αφορμές για να αυξηθεί η τουριστική επισκεψιμότητα
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων, θα συνεδριάσει σήμερα Πέμπτη, με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, και έχουν αναγγελθεί ενέργειες που θα συζητηθούν και είναι:
 
- Προβολή παραδοσιακών τοπικών εκδηλώσεων στον Δήμο Χαλκιδέων και σύνδεσης αυτών.
- Προώθηση και διάχυση της πληροφόρησης και ενημέρωσης για τις προβλεπόμενες εκδηλώσεις του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
- Παραγωγή θεματικών βίντεο για την τουριστική προώθηση του Δήμου Χαλκιδέων
- Διαδικασίες θεσμικής αδελφοποίησης, μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και του Δήμου Ρηγίου Καλαβρίας της Ιταλίας.
- Δράσεις προώθησης και ανάπτυξης δικτύου μεταξύ των αδελφοποιημένων Πόλεων-Δήμων με τα Δήμο Χαλκιδέων, με πρωτοβουλίες που στοχεύουν στις οικονομικές συνδέσεις και ανταλλαγές οικονομικής ανάπτυξης μεταξύ των περιοχών και ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών.
 
Θεωρείται βέβαιο ότι οι παραπάνω δράσεις θα ενισχυθούν με δυναμικά events όπως η Regatta, συμμετοχές σε διεθνείς Εκθέσεις μέσω της Περιφέρειας, προσφορές ξενοδοχειακών μονάδων, του κοινωνικού τουρισμού που επιστρέφει με διπλό πρόγραμμα κ.α.