ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07232021

Παρ, 23 Ιουλ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ H EYBOIA ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

H EYBOIA ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Οι υποδομές του νομού δεν αντέχουν τα μόνιμα νέα φυσικά φαινόμενα - Το Επιμελητήριο πρώτο έθεσε το θέμα και μιλά για πλήγμα στην οικονομία

Οι μόνιμες καταστροφές στην Εύβοια τα τελευταία χρόνια με πρωτοφανείς πυρκαγιές και πλημμύρες, έφεραν κατά σειράν δυο αντιδράσεις. Η πρώτη ήταν η διαπίστωση ότι οι (παλαιές) υποδομές του νομού, δεν αντέχουν πια τη μανία των νέων φυσικών φαινομένων. 
Η δεύτερη ότι στα αιτήματα της περιοχής προς την κεντρική εξουσία, πρέπει να ενταχθεί και η αντιμετώπιση αυτής της νέας πραγματικότητας με ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης αυτών των υποδομών.

Το θέμα ήδη τέθηκε δημοσίως για πρώτη φορά πρόσφτατα από το Επιμελητήριο Ευβοίας. Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Ν. Μώρος συμμετείχε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου  -   εκπροσωπώντας το Φορέα - σε  διαδικτυακή συνάντηση εργασίας, την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, με θέμα «Νέα Προγραμματική Περίοδος 2021 – 2027 / Σχεδιασμός – κατάρτιση Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας».
Ο κ. Μώρος έθεσε υπόψιν όλων, προς εξέταση τις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή στην Εύβοια, ως συνέπειες που προσθέτουν επιπλέον ιδιαίτερα βάρη στην ευβοϊκή επιχειρηματικότητα.
Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων & π. Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο  Βουλευτής Ηρακλείου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χάρης Μαμουλάκης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία κ. Γιάννης Σαρακιώτης,  ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Παναγιώτα Πούλου καθώς και οι Προέδροι των Επιμελητηρίων Στ. Ελλάδας, κ.κ. Αθανάσιος Κυρίτσης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Βασίλειος Αυγερινός Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας, ενώ το Επιμελητήριο Βοιωτίας εκπροσώπησε ο Οικονομικός Επόπτης κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους.
Πέραν των επιπτώσεων λόγω των καιρικών φαινομένων, όλοι συμφώνησαν για την ανάγκη υλοποίησης ενός γενναίου προγράμματος στήριξης της οικονομίας με ουσιαστική παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, με την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και με παράλληλη ενεργοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, στην απομείωση των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την υγειονομική κρίση,  στην κατάλληλη αξιοποίηση των εργαλείων εγγυοδοσίας του δημοσίου και των πόρων του νέου  ΕΣΠΑ.