ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι12072021

Δευ, 06 Δεκ 2021 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Με νέα τροποποιητική απόφαση αποζημιώνονται Χαλκίδα - Ψαχνά

Με νέα τροποποιητική απόφαση αποζημιώνονται Χαλκίδα - Ψαχνά

Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις ευεργετικές διατάξεις και οι πληγείσες περιοχές από τη φονική θεομηνία «Θάλεια» των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων. 

Πράγματι, ο κ. Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ζεμπίλη ότι θα εκδοθεί νέα ΚΥΑ, που θα περιλαμβάνει και την ΠΕ Εύβοιας στο εφαρμοστικό πεδίο της ανωτέρω διάταξης.

Ειδικότερα, στην απόφαση με θέμα «Συμπληρωματική χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές», προβλέπεται ότι «Το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών της κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, χορηγείται και στα νοικοκυριά των οποίων βοηθητικοί χώροι/αποθήκες της κύριας κατοικίας αυτών, πλήγηκαν από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και των συνεπακόλουθων πλημμυρών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας και Ευρυτανίας, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020.»
Με την νέα τροποποιητική ΚΥΑ, που θα εκδοθεί άμεσα, θα προβλέπεται ότι το ανωτέρω επιπλέον επίδομα θα χορηγηθεί και στα νοικοκυριά των οποίων βοηθητικοί χώροι/αποθήκες της κύριας κατοικίας αυτών, επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν την Εύβοια την 8η και 9η Αυγούστου.