ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ10232021

Παρ, 22 Οκτ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ποσό 128,5 εκατ. ευρώ στην Εύβοια ως ενίσχυση

Ποσό 128,5 εκατ. ευρώ στην Εύβοια ως ενίσχυση

Στην Εύβοια διατέθηκαν 56,5 εκατ. ευρώ επιστρεπτέα προκαταβολή, 46,5 εκατ. από το ΤΕΠΙΧ 2, και 25,5 εκατ. αποζημιώσεις ειδικού σκοπού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Συνολικά, μόνο για την Εύβοια διατέθηκαν 128,5 εκατ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι αναστολές φόρων.
Αυτό αποκάλυψε κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης.

Όπως σημείωσε ο κ. Ζεμπίλης, το χρονικό διάστημα που πέρασε πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία και το κράτος, ενώ στην οικονομία το μεταρρυθμιστικό πεδίο περιελάμβανε φοροελαφρύνσεις, μειώσεις εισφορών, επενδυτικά κίνητρα, αποκρατικοποιήσεις κλπ, με αποτέλεσμα ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ελλάδας να ξεπεράσει τον ΜΟ της ευρωζώνης και να σημειώσει το 2020 την υψηλότερη επίδοση των τελευταίων είκοσι ετών.
Ωστόσο, ζήτησε τα μέτρα να συνεχιστούν και να ενισχυθούν μέχρι να τελειώσει η πανδημία. Παράλληλα, υπήρξε και σημαντική ενίσχυση στο ΕΣΥ, καθώς ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο, με τις πρότυπες κλινικές ΜΕΘ και ΜΕΘ COVID που διαθέτει, μπήκε άμεσα στην μάχη απέναντι στον κορονοϊό και αυτήν την στιγμή, χάρη στην αυτοθυσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καλύπτει ανάγκες όχι μόνο της Στερεάς, αλλά και της Θεσσαλίας.