ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι06222021

Παρ, 18 Ιουν 2021 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οι Κυριακές επέστρεψαν για τη λαϊκή Κονιστρών

Οι Κυριακές επέστρεψαν για τη λαϊκή Κονιστρών

Επανήλθε η λειτουργία της Κυριακάτικης λαϊκής αγοράς των Κονιστρών, η νομιμότητα της οποίας αμφισβητήθηκε μετά από 100 χρόνια ζωής.

Την ευχάριστη είδηση ανακοίνωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης –Αλιβερίου, ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών Κώστας Δημάς. 

Συγκεκριμένα ο κ. Δημάς αναφέρθηκε στις επαφές που έγιναν φτάνοντας μέχρι το Υπουργείο, προκειμένου να λυθεί οριστικά το θέμα που αφορούσε την Κυριακάτικη λαϊκή των Κονιστρών αρχικά αλλά στη συνέχεια απασχόλησε και την Κυριακάτικη Αγορά του Βασιλικού, στην Χαλκίδα.
Το ιστορικό είναι γνωστό. Στις 18 Νοεμβρίου ψηφίστηκε ένας νόμος που όριζε ότι μπορούσαν να γίνονται λαϊκές αγορές, από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο. Εξαιρούσε δηλαδή την Κυριακή. Με το άρθρο 19 μπορούν πλέον να ορίσουν 6 μέρες λαϊκή την εβδομάδα, ανεξαρτήτως ημερών.
«Αυτό μας εξυπηρετεί πάρα πολύ γιατί βάζουμε μέσα και τη λαϊκή της Κονίστρας που είναι Κυριακή. Εμείς έχουμε λαϊκή την Τρίτη στο Μονόδρι, την Τετάρτη στους Ζάρακες, την Πέμπτη στο Αυλωνάρι, το Σάββατο Κύμη και Αλιβέρι και την Κυριακή στις Κονίστρες. Άρα πληρούμε τις προϋποθέσεις και πιστεύω ότι λύνουμε οριστικά το πρόβλημα, που αντιμετωπίσαμε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το τελευταίο διάστημα», είπε ο κ. Δημάς.
Να σημειωθεί πως σε δηλώσεις της η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είχε επισημάνει πως δεν θα καταλογιστούν τα πρόστιμα που είχαν βεβαιωθεί την πρώτη Κυριακή. Με μία αίτηση θεραπείας που θα κάνουν οι επαγγελματίες, το πρόβλημα λύνεται.