ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ09222021

Τετ, 22 Σεπ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΕΥΒΟΙΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΕΥΒΟΙΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου που ζητά ανοικτή αγορά με τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας

Γιατί η αγορά στην Εύβοια δεν ανοίγει, όταν τα κρούματα είναι μονψήφια ή μηδενικά και δεν έχουμε νεκρούς; Με πρωτοβουλία της Ομάδας Εμπόρων Χαλκίδας οι έμποροι της πόλης εκφράζουν την αντίδραση τους για το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής πώλησης και έστειλαν επιστολή στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, όπου ζητούν να ανοίξουν ακόμα και σήμερα Δευτέρα, με την τήρηση όλων των κανονισμών προστασίας μη εξάπλωσης του covid.
Όπως αναφέρει επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου, ο κλάδος δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις τόσο προς τους δημόσιους φορείς (ασφαλιστικά ταμεία, εφορία κτλ) όσο και στους αντίστοιχους προμηθευτές, αν δεν ανοίξει τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Η απραξία, δημιουργεί ένα ντόμινο οικονομικής κατάρρευσης, με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες να οδηγηθούν σε οριστικό λουκέτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για δεύτερη φορά τα εμπορεύματα θα παραμείνουν αδιάθετα, τα οποία έχουν ήδη παραγγελθεί και παραμένουν ανεξόφλητα.
Κοινό αίτημα του Εμπορικού κόσμου της Χαλκίδας είναι να ανοίξουν τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου με την τήρηση όλων των κανονισμών προστασίας μη εξάπλωσης του covid. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε οι οικονομικές συνέπειες θα είναι πλέον ανεπανόρθωτες για χιλιάδες οικογένειες.
Στην επιστολή οι Έμποροι αναφέρουν επίσης ότι από την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση της Περιφέρειας Στερεάς αποκλείστηκαν πάρα πολλές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια που όρισε η Περιφερειακή Αρχή. Κοινό αίτημα των εμπόρων είναι να αρθεί αυτή η αδικία και η Περιφέρεια να ενισχύσει τον προϋπολογισμό της ώστε να αποζημιωθούν όλες αυτές οι επιχειρήσεις.
Και καταλήγει η ανακοίνωση: "Η Εύβοια έχει τα λιγότερα κρούσματα σε όλη την περιφέρεια Στερεάς και τα οποία κατά μέσο όρο δεν φτάνουν τα πέντε σε καθημερινή βάση. Αυτό αυξάνει το κοινό αίτημα των επαγγελματιών για άνοιγμα των καταστημάτων σε περιοχές που δεν υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.
Παρακαλούμε ως τοπικοί παράγοντες να βοηθήσετε την προσπάθειά μας για το άνοιγμα καταστημάτων λιανικού εμπορίου του Nομού μας".