ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ11302022

Παρ, 25 Νοε 2022 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αύξηση φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εν μέσω κρίσης;

Αύξηση φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εν μέσω κρίσης;

Έντονη διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου Ευβοίας που την χαρακτηρίζει "εξοργιστικά άδικη"

Νέα παρέμβαση του Επιμελητηρίου αυτή τη φορά για τον κλάδο των Μεταφορών. Επιστολή αναφέρει: 

"Με την παρούσα το Επιμελητήριο Εύβοιας, επιθυμεί και είναι υποχρεωμένο, να σας μεταφέρει την εξαιρετικά έντονη αγανάκτηση των μελών του, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ιδιοκτητών Φ.Δ.Χ. και στον κλάδο των μεταφορικών επιχειρήσεων αλλά και όλων των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν επαγγελματικά αυτοκίνητα.
Αγανάκτηση η οποία προήλθε από την πρόθεσή σας να αυξήσετε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης κατά 0,03 ευρώ ανά λίτρο ως επιβολή πράσινου τέλους.
Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο πράσινο Τέλος θα επιβαρύνει όλους τους καταναλωτές ντίζελ, με 37,20 ευρώ στα 1.000 λίτρα κατανάλωσης. Η συγκεκριμένη αύξηση έρχεται να προστεθεί στο υπάρχον υπερβολικά υψηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου, που είναι 410,00 + Φ.Π.Α. 98,40 = 508,40 ευρώ.  Άμεσο αποτέλεσμα η συνολική επιβάρυνση εάν επιβληθεί και το πράσινο τέλος των 37,20 ευρώ, να φτάσει στα 545,60 ευρώ στα 1.000 λίτρα κατανάλωσης.
Εκτιμούμε πως υπό τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, η συγκεκριμένη αύξηση θα είναι όχι μόνο δυσβάστακτη για τους επιχειρηματίες, σύμφωνα και με τα ανωτέρω συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα επιφέρει αλλά και εξοργιστικά άδικη, επιβαλλόμενη σε επιχειρήσεις που οι περισσότερες εξ αυτών, δυστυχώς αντιμετωπίζουν κατά πρόσωπο το φάσμα της χρεωκοπίας".