ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ11302022

Παρ, 25 Νοε 2022 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στην Περιφέρεια σήμερα το resort της Καρύστου

Στην Περιφέρεια σήμερα το resort της Καρύστου

Θα συζητηθεί η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Εύβοια που στηρίζεται και από τον Δήμο

Η μεγαλύτερη τουριστικη επένδυση στην Εύβοια αυτόν τον καιρό, θα συζητηθεί σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Σερεας Ελλάδας. 
Πρόκειται για τη δημιουργία σύγχρονης τουριστικής επένδυσης τύπου resort στο Δήμο Καρύστου, για την οποία ήδη ο Δήμος Καρύστου έχει δώσει το πράσινο φως. Αντίστοιχα πράσινο φως θέλουν οι επενδυτές και από την Περιφέρεια.

Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας RSR EAGLE RESORT, αραβικών συμφερόντων, είναι συνολικού ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ, που προβλέπει τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένου τύπου τουριστικής επένδυσης σε οικόπεδο 1.600 περίπου στρεμμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό λιμένα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ευεξίας, συνεδριακό κέντρο και βοηθητικές υποδομές.
Από την επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 220 νέες θέσεις εργασίας. Επιπρόσθετα, ο φορέας της επένδυσης έχει δεσμευθεί για την παροχή συγκεκριμένων ανταποδοτικών ευεργετημάτων στην τοπική κοινωνία.
Υπενθυμίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο της Καρύστου, στην περιοχή της οποίας ανήκει το ακίνητο, σε έκτακτη συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη έδωσε το πράσινο φως στη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της σύνθετης τουριστικής επένδυσης. Μάλιστα, στην πρόσκληση αναφέρονταν ότι «το θέμα που αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη είναι κατ’ επείγον και εξαιρετικής σημασίας και πιθανή αναβολή του θα προκαλέσει πιθανούς οικονομικούς κινδύνους», δείγμα του γεγονότος ότι η τοπική αυτοδιοίκηση κατά τη μεγάλη της πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της επένδυσης.
Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, έχει πει ότι «η προσπάθεια ετών σε συνδυασμό με τη σταθερή μας απόφαση για εξωστρέφεια και ισχυρή ισόρροπη τοπική ανάπτυξη για τους πολλούς, αποδίδει» και πως ότι «το έργο που αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Εύβοια και μία από τις μεγαλύτερες σε όλη τη χώρα, αναμένεται να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και να ενισχύσει σημαντικά την τοπική κοινωνία και οικονομία, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».
- Η 11η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί δια τηλεδιάσκεψης, μέσω της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων e:Presence.gov.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ