ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ

Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ

Το ιστορικό κτίριο θα εξελιχθεί σε χώρο μελετών, γνώσης, έρευνας - Πως προωθεί το Επιμελητήριο το θέμα

Ομόφωνα εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας την Τετάρτη, το πλαίσιο που έβαλε η Διοικούσα Επιτροπή για τη δημόσια διαβούλευση για αξιοποίηση του κτιρίου του Δημόκριτου. 
Επίσης ομόφωνα ψηφίστηκε να εξουσιοδοτηθεί η Δ.Ε. να διαχειριστεί το ποσό των 60.000,00 ευρώ, για τις μελέτες που θα χρειαστούν.

Η διαβούλευση θα ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.
Επίσης ορίστηκε για την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου νέα συνεδρίαση του Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθούν τα αξιολογημένα από ειδική επιτροπή στοιχεία της διαβούλευσης και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα.
Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης αφού έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του κτιρίου, τονίζοντας την προσφορά του Δημόκριτου στην τεχνική εκπαίδευση και στην τοπική και εθνική οικονομία, χαρακτηρίζοντάς την ανεκτίμητη, έβαλε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η δημόσια διαβούλευση για την επαναξιοποίησή του.
Θετικά διακείμενοι στην όλη προσπάθεια δήλωσαν στο σύνολό τους οι επιμελητηριακοί σύμβουλοι με την Βούλα Αγιοστρατίτη να προτείνει εκτός από την ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση να σταλούν και επιστολές σε όλους του φορείς, όπως Περιφέρεια, Δήμο, ΟΛΝΕ, για να κάνουν τις δικές τους προτάσεις.
Για ιδανική λύση έκανε λόγο ο Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος και για βέλτιστη λύση ο Δημήτρης Βαρελάς. «Η ύπαρξη του Δημοκρίτου θα δώσει ώθηση στον εμπορικό και κατασκευαστικό κόσμο του τόπου, κυρίως όμως θα δώσει ώθηση στις νέες γενιές που θα βρουν ένα σκαλοπάτι» είπε ο Αντώνης Νταβαρίας.
 «Ήταν σχολείο και πρέπει να παραμείνει σχολείο» τόνισε ο Βαγγέλης Κούκουζας, που επεσήμανε όμως ότι πριν μπει σε διαβούλευση θα έπρεπε το Επιμελητήριο να έχει δημιουργήσει Νομικό Πρόσωπο και να έχει πιο συγκεκριμένες προτάσεις.
Την ανάγκη συνεργασίας με εξειδικευμένους φορείς όπως το Πολυτεχνείο υπογράμμισε ο Γιάννης Παπαθανασίου.
Από τη πλευρά του ο Α’ Αντιπρόεδρος Νίκος Μώρος έκανε λόγω για μια δυναμική προσπάθεια που ξεκινά και για μια σπουδαία ευκαιρία. Η Δέσποινα Καραμπέτσου αναφέρθηκε στο θέμα της στατικότητας του κτιρίου, αφού παλιότερα είχε κριθεί ακατάλληλο για τη στέγαση δημοτικού σχολείου.
Ο Δημήτρης Βαρελάς πάνω σε αυτό επεσήμανε ότι να και δεν έχει μακροσκοπική εικόνα, το πιο πιθανό είναι ότι αν χρειαστεί θα γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις. Ο Νίκος Φωκίτης τόνισε ότι δεν πρέπει να στηριχτούν σε μια προ εικοσαετίας μελέτη και υπογράμμισε ότι σήμερα υπάρχουν καλοί μελετητές και μηχανικοί που θα κάνουν υπεύθυνα τη δουλειά τους και να μη προτρέχουν κάποιοι.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Το μέλλον της πάλαι ποτέ ξακουστής σχολής ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ  βρίσκεται στο επίκεντρο ενός νέου φιλόδοξου κύκλου εργασιών που ανοίγουν για το σκοπό αυτό και μέσα από συντονισμένη συνεργασία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή ενότητα Εύβοιας, η Αναπτυξιακή Εύβοιας και το Επιμελητήριο Εύβοιας.
Ο νέος αυτός κύκλος εργασιών ξεκίνησε εδώ και καιρό με την πρώτη συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Φάνη Σπανού, με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας κ. Κελαΐδίτη, τον Προέδρο της Αναπτυξιακής Ευβοίας κ. Κούκουζα Ευάγγελο και τον Προέδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γεροντίτη Ιωάννη.