ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι12072021

Δευ, 06 Δεκ 2021 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

Θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ - Πάνω από 220 θέσεις εργασίας
Θα φέρει ντόμινο δορυφορικών επενδύσεων
 
Η απομακρυσμένη Καλαμάτα ξαφνικά έγινε μεγάλος τουριστικός προορισμός με το αεροδρόμιο της να κατέχει την πρώτη θέση σε αφίξεις από όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Η αιτία; Η μεγάλη τουριστική επένδυση στο Costa Navarino.
Σε μικροκλίμακα, η Κάρυστος μπορεί να δεί ένα ντόμινο ανάπτυξης με αφορμή την μεγάλη τουριστικλή επένδυση της εταιρείας RSR EAGLE RESORT, αραβικών συμφερόντων, συνολικού ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ.
Η επένδυση,προβλέπει τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένου τύπου τουριστικής επένδυσης σε οικόπεδο 1.600 περίπου στρεμμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό λιμένα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ευεξίας, συνεδριακό κέντρο και βοηθητικές υποδομές.
Από την επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 220 νέες θέσεις εργασίας. Επιπρόσθετα, ο φορέας της επένδυσης έχει δεσμευθεί για την παροχή συγκεκριμένων ανταποδοτικών ευεργετημάτων στην τοπική κοινωνία.
Ο όμιλος της RSR, ο οποίος έχει ήδη επενδύσει σημαντικά ποσά σε τουριστικές υποδομές στη χώρα μας, θεωρεί σημαντική την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου και ευελπιστεί ότι η άριστη συνεργασία, ο επαγγελματισμός και η ταχύτατη ανταπόκριση που υπήρξαν από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ειδικότερα την εταιρεία ENTERPRISE GREECE κατά την ωρίμανση του έργου αλλά και την αξιολόγηση του, θα συνεχίσουν να υφίστανται ως δεδομένα και κατά την αδειοδοτική του διαδικασία

Η ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΛΕΕΙ "ΝΑΙ"
Στην αρχή της εβδομάδας το δημοτικό συμβούλιο της Καρύστου, στην περιοχή της οποίας ανήκει το ακίνητο, σε έκτακτη συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη έδωσε το πράσινο φως στη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της σύνθετης τουριστικής επένδυσης. Μάλιστα, στην πρόσκληση αναφέρονταν ότι «το θέμα που αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη είναι κατ’ επείγον και εξαιρετικής σημασίας και πιθανή αναβολή του θα προκαλέσει πιθανούς οικονομικούς κινδύνους», δείγμα του γεγονότος ότι η τοπική αυτοδιοίκηση κατά τη μεγάλη της πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της επένδυσης.
Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, σημειώνει ότι «η προσπάθεια ετών σε συνδυασμό με τη σταθερή μας απόφαση για εξωστρέφεια και ισχυρή ισόρροπη τοπική ανάπτυξη για τους πολλούς, αποδίδει» και προσθέτει ότι «το έργο που αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Εύβοια και μία από τις μεγαλύτερες σε όλη τη χώρα, αναμένεται να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και να ενισχύσει σημαντικά την τοπική κοινωνία και οικονομία, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

ΝΤΟΜΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Η νέα μονάδα θα δημιουργήσει επιπρόσθετους τζίρους με δεκάδες εταιρείες που θα δημιουργηθούν γυρω ;από αυτήν. Επι πλέον ενισχύεται δυναμικά η εξωστρέφεια της περιοχής που επιθυμεί να καταγράφεται ως προορισμός πολλαπλών τουριστικών προκλήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ