ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ10222020

Τετ, 21 Οκτ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Με νόμο η Εύβοια ξαναγίνεται... νησί

Με νόμο η Εύβοια ξαναγίνεται... νησί

Αίρεται η εξαίρεση της Εύβοιας από τα προγράμματα Νησιωτικής Πολιτικής, με νομοθετική ρύθμιση στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο.

Μετά από χρόνια προσπαθειών η Εύβοια θα έχει τη δυνατότητα να συμπεριληφθεί στα χρηματοδοτικά εργαλεία, που συνδέονται με τη θαλάσσια οικονομία και θα αποκτήσει, επιτέλους, τη θέση που της αρμόζει στο νησιωτικό χάρτη της χώρας.
Ο  κ. Κεδίκογλου  είχε επισημάνει τις σοβαρές συνέπειες, που συνεπάγεται αυτή η άδικη εξαίρεση της Εύβοιας σε σχέση με την αναπτυξιακή δυναμική, εφόσον δεν είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα κοινοτικά προγράμματα ενίσχυσης νησιωτικών περιοχών. Σε σχετική ερώτησή του, είχε – μεταξύ άλλων – υπογραμμίσει το γεγονός, ότι η απόφαση που εξαιρούσε την Εύβοια, αγνοούσε ουσιαστικά  το γεγονός, ότι εξαιτίας της άσχημης κατάστασης του οδικού δικτύου στο μεγαλύτερο – γεωγραφικώς- τμήμα της στο Βορρά και στο Νότο, η διακίνηση ανθρώπων και αγαθών γίνεται μέσω θαλάσσης και συγκεκριμένα μέσω των πορθμείων Αιδηψού και Αγιόκαμπου για τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και των πορθμείων Στύρων και Μαρμαρίου για τις περιοχές της Νότιας Εύβοιας.
Ο βουλευτής χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την εξέλιξη αυτή, λέγοντας ότι θα συνεργαστούν με το Επιμελητήριο της Εύβοιας εν όψει της διαβούλευσης που θα γίνει.
Το ζήτημα αυτό είχε αναδειχθεί και κατά τις εργασίες της 46ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν)., που είχε φιλοξενήσει το Επιμελητήριο Εύβοιας στην Χαλκίδα, όπου ο ίδιος είχε δεσμευτεί, ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου τους.