ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ10272021

Τρι, 26 Οκτ 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ναι σε μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κάρυστο

Ναι σε μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κάρυστο

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καρύστου εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη σχετικά με την «Δημιουργία σύνθετης τουριστικής επένδυσης τύπου resort στο Δήμο Καρύστου του ν. Ευβοίας της εταιρείας «ΑΡ ΕΣ ΗΓΚΛ ΡΙΖΟΡΤ ΕΥΒΟΙΑ Μ.ΕΠ.Ε.».

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του είπε τα εξής:
«Η Δημοτική αρχή από το 2014 εργάζεται και αγωνίζεται μεθοδικά ώστε να δημιουργηθούν οι σταθερές προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδυτών που θα προσθέσουν στην αξία και στο πλούτο του τόπου μας.
Ο τουρισμός αποτελεί έναν από του βασικούς μας αναπτυξιακούς πυλώνες. Τα τελευταία χρόνια με σταθερούς και συγκροτημένους βηματισμούς καταφέραμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και σιγά να σιγά να καθιερωθούμε στο χάρτη των τουριστικών προορισμών.
Αποτέλεσμα αυτών των επιλογών μας ήταν και η απόφαση κάποιων επενδυτών να δούνε τη πραγματική αξία της περιοχής και να αποφασίσουν να επενδύσουν σε αυτή.
Καταρχάς και για να είμαστε απολύτως καθαροί, η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει θετικά τησυγκεκριμένη επένδυση, γνωρίζοντας όμως ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά.
Γνωρίζουμε από άλλες παρόμοιες επενδύσεις, πως το προστιθέμενο όφελος για την ευρύτερη τοπική οικονομία είναι σημαντικό. Προβολή , νέες θέσεις εργασίας, δημιουργία νέων επαγγελμάτων, έργα υποδομών κ.α. θα βελτιώσουν την καθημερινότητα, θα αυξήσουν την οικονομική δραστηριότητα , αλλά το πιο σημαντικό είναι πως ο Δήμος Καρύστου θα εξελίξει το τουριστικό του προϊόν, θα διευρύνει τις τουριστικές του αγορές πράγμα που θα οδηγήσει σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και κατά συνέπεια στην αύξηση τηςεπισκεψιμότητας...
... Είμαστε καταρχήν θετικοί στην επένδυση ζητάμε όμως ουσιαστική συνεργασία με τους εμπλεκομένους ώστε η λειτουργία αυτής της νέας μονάδας να ανοίξει νέους καλυτέρους δρόμους για το μέλλον του Δήμου μας».

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ