ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ10272021

Τρι, 26 Οκτ 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Παράταση ενός μήνα για πλημμυροπαθείς

Παράταση ενός μήνα για πλημμυροπαθείς

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι αιτήσεις για εφάπαξ ενίσχυση

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ψηφίστηκε στις 22 Αυγούστου για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Εύβοιας, που επλήγησαν κατά τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου, προβλέπεται η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά κατοικία για τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα και για τα νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, των οποίων η επιχείρηση επλήγη, στο ποσό των 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης είχε οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου 2020.
Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, μεγάλος αριθμός δικαιούχων δεν έχει καταφέρει ακόμα να προβεί στην προβλεπόμενη διαδικασία. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών εγγράφων.
Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης με επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ζήτησε να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, επισημαίνοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες, καθώς και τις δικαιολογημένες καθυστερήσεις που υπάρχουν.
Ο κ. Καραμανλής, έχοντας και ιδίαν άποψη για το μέγεθος του προβλήματος, συμμερίστηκε την ανάγκη  για να παραταθεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.
Έτσι, μετά από απόφαση του Υπουργού, δίνεται παράταση για έναν επιπλέον μήνα και οι δικαιούχοι μπορούν πλέον να υποβάλουν την αίτηση τους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.