ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ10232021

Παρ, 22 Οκτ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΩΣ Η ΣΚΥΡΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ

ΠΩΣ Η ΣΚΥΡΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ

Πέρασε πειστικά το μήνυμα ότι είναι ασφαλής προορισμός και κέρδισε τους  Έλληνες τουρίστες - Η Εύβοια μπορεί να τη μιμηθεί

Η Σκύρος κέρδισε το στοίχημα της φετινής καλοκαιρινής σεζόν καθώς οι πληρότητες των καταλυμάτων κινήθηκαν στα επίπεδα του 80%. Ποιο ήταν το μυστικό; 
Όσο κι αν φαίνεται παράξενο η Σκύρος εκμεταλεύτηκε τον... κορoνοϊό και προώθησε μια ειδική καμπάνια προβολής στοχεύοντας σχεδόν αποκλειστικά α) στον εσωτερικό τουρισμό που ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο β) αναδεικνύοντας κάποια βασικά χαρακτηριστικά όπως το πλήθος μη οργανωμένων (άρα και ασφαλών) παραλιών, που στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας αποτέλεσε συγκριτικό πλεονέκτημα.

Πρόκειται για με συντονισμένη καμπάνια ασφάλειας και των φυσικών ομορφιών που έχει το νησί. Εκδηλώθηκε με πολλούς τρόπους (κυρίως μέσα από τον Δήμο) που θα μπορούσαν να τους μιμηθούν και περιοχές της Εύβοιας ώστε να προσελκύσουν και αυτές περισσότερους Έλληνες τουρίστες.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΜΑΥΡΙΚΟΣ - ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ
«Στην πιο δύσκολη τουριστική χρονιά καταφέραμε να κρατήσουμε την τουριστική κίνηση του νησιού μας σχεδόν στα περσινά επίπεδα. Αξιοποιώντας το γεγονός ότι η Σκύρος απευθύνεται παραδοσιακά σε Έλληνες επισκέπτες και σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα οικονομικές τιμές στη διαμονή και την εστίαση, δουλέψαμε στενά με τους επαγγελματίες του τουρισμού για την πλήρη και συνεπή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων με παράλληλη αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον επισκέπτη», ανέφερε ο δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος.
Επίσης, ο αρμόδιος για την τουριστική πολιτική του δήμου και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννης Ευγενικός, τόνισε ότι σταθερός στόχος είναι «η δημιουργία μιας αυθεντικής σκυριανής ταυτότητας που υπερβαίνει το κλασικό δίπτυχο ήλιος-θάλασσα αναδεικνύοντας τον φυσικό πλούτο και την πολιτισμική παράδοση του νησιού μας», ενώ στάθηκε στην άψογη υγειονομική εικόνα του νησιού.