ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ09222021

Τετ, 22 Σεπ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πρώτες εκταμιεύσεις 1 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις

Πρώτες εκταμιεύσεις 1 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις

Ένας πρώτος απολογισμός Περιφέρειας και Δήμων για τις ενισχύσεις πληγέντων

Ενημερωτική συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Ε. Εύβοιας.
Συζητήθηκε κυρίως, η εξέλιξη της διαδικασίας χορήγησης των ενισχύσεων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων τα οποία διαχειρίζεται η Δ.Α.Ε.Φ.Κ. και συγκεκριμένα την παροχή Έκτακτης Εφάπαξ Ενίσχυσης 5000€ για φυσικά πρόσωπα ανά κατοικία και 8000€ για νομικά πρόσωπα – επιχειρήσεις και την χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια, η οποία συνίσταται από 60% Δωρεάν Κρατική Αρωγή (Δ.Κ.Α.), που χορηγείται από την Αρμόδια Υπηρεσία και από 40% Άτοκο Δάνειο (Α.Δ.) που χορηγείται από πιστωτικά ιδρύματα.
Για το πρώτο μέτρο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εκταμιεύσεις ποσών που ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε μέσα από την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. και των δικαιούχων και την ενημέρωση για την αποφυγή λαθών στις αιτήσεις τους, τα ποσά αυτά να πολλαπλασιασθούν.
Σε ιδιαίτερα χαμηλούς ρυθμούς κινούνται οι αιτήσεις για τη Στεγαστική Συνδρομή, ένα μέτρο μείζονος σημασίας για τις αναγκαίες επισκευαστικές εργασίες ή και την πλήρη ανακατασκευή κατοικιών, επαγγελματικών χώρων, κτηρίων κοινωφελούς χρήσης, Ιερών Ναών, κλειστών κοινόχρηστων χώρων, κτηνοτροφικών μονάδων, κτλ. Είναι πολύ σημαντικό οι δικαιούχοι να ενημερωθούν και να εξετάσουν τις εγκυκλίους τις οποίες έχουμε αναρτήσει ως Π.Ε. Εύβοιας σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου, οι οποίες συνοπτικά περιγράφονται στο επισυναπτόμενο ενημερωτικό σημείωμα και να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με τις αρμόδιες διευθύνσεις της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. στα τηλέφωνα που μέσα σε αυτό αναφέρονται.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδεών κ. Έλενα Βάκα, ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς, εκπρόσωποι των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων και Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Εύβοιας και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε.Εύβοιας.