ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ11302022

Παρ, 25 Νοε 2022 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νέα κρατική επιχορήγηση 11,9 εκ. ευρώ στη ΛΑΡΚΟ

Νέα κρατική επιχορήγηση 11,9 εκ. ευρώ στη ΛΑΡΚΟ

Το ΥΠΕΝ με νέα του απόφαση ενέκρινε τη δέσμευση 11,984 εκατ. ευρώ στα πλαίσια της κρατικής επιχορήγησης της ΛΑΡΚΟ.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η επιχορήγηση προορίζεται για την κάλυψη δαπανών εκπλήρωσης της διαδικασίας της ειδικής διαχείρισης, καθώς και των λειτουργικών δαπανών της βιομηχανίας για τη συνέχιση της δραστηριότητάς της, οι οποίες θα προκύψουν από τη θέση της εταιρείας σε ειδική διαχείριση και μέχρι το πέρας αυτής.

Η δυνατότητα επιχορήγησης από το ελληνικό Δημόσιο της βιομηχανίας προβλέπεται από την τροπολογία του ΥΠΕΝ, με την οποία υπάχθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της επιχείρησης μέχρι το διαγωνισμό για την εξεύρεση επενδυτή.
Με βάση τη συγκεκριμένη πρόβλεψη, μετά την πώληση της επιχείρησης στο σύνολό της ή επιμέρους περιουσιακών στοιχείων, το ισόποσο της επιχορήγησης προαφαιρείται από το τίμημα κι επιστρέφει κατά προτεραιότητα έναντι άλλου γενικού ή ειδικού προνομίου στο ελληνικό Δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ