ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07052022

Παρ, 01 Ιουλ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η αναγκαία νησιώτικη ανάπτυξη και το Επιμελητήριο Ευβοίας

Η αναγκαία νησιώτικη ανάπτυξη και το Επιμελητήριο Ευβοίας

Ο κ. Γεροντίτης παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση των Επιμελητηρίων Νήσων στην Σκιάθο

Στη Σκιάθο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η 47η γενική συνέλευση νησιωτικών επιμελητηρίων (ΕΟΑΕΝ). 
Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας αρμοδιότητα τη νησιωτική πολιτική Χριστιάνα Καλογήρου, που εξήγησαν ότι για πρώτη φορά υπάρχει σχέδιο νομου για τα νησιά.

Παρών ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας Γιάννης Γεροντίτης και το μέλος Δέσποινα Καραμπέτσου. Ο κ. Γεροντίτης εξήγησε ότι η πανδημία έχει φέρει μεγάλαπροβλήματα, ενώ εξήρε την παρουσία αρκετών κυβερνητικών παραγόντων.
Από τους κεντρικούς ομιλητές του Συνεδρίου ήταν η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστάνα Καλογήρου, που μίλησε  ια την εθνική θαλάσσια πολιτική και νησιωτική επιχειρηματικότητα, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος έφερε το θέμα «Οικονομική Πολιτική και Νησιωτική Οικονομία».
Από την πλευρά της η Ειδική Γραμματέας Διαρθρωτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κα Νίκη Δανδόλου μίλησε για την συμβολή των διαρθωτικών ταμείων ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ στη νησιωτική ανάπτυξη.
Φυσικά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εργασιών της 47ης Γενικής Συνέλευσης ήταν οι πολιτικές και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας των νησιών για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας, ζήτημα που ανέπτυξε ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ και Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης.
Από την πλευρά της η Ειδική Γραμματέας Διαρθρωτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κα Νίκη Δανδόλου μίλησε για τη συμβολή των διαρθωτικών ταμείων ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ στη νησιωτική ανάπτυξη.