ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι06222021

Παρ, 18 Ιουν 2021 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΣΤΙΑΣΗ

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΣΤΙΑΣΗ

Ο Δήμος θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον κλάδο προσφέροντας χώρο να αναπτυχθεί και μειώνοντας - μηδενίζοντας τέλη

Ο κλάδος της Εστίασης είναι από τους πλέον σημαντικούς στην ελληνική οικονομία και σήμερα έχει πληγεί υπέρμετρα. Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει αποφασίσει να τον στηρίξει γιατί μια πόλη με τουρισμό και πλήθος εξωστρεφών εκδηλώσεων χρειάζεται μια σύγχρονη και λειτουργική εστίαση, για την εξυπηρέτηση επισκεπτών αλλά και των ίδιων των δημοτών. 
Επι πλέον ο Δήμος θέλει να στηρίξει τους εργαζόμενους στον κλάδο, αποτρέποντας στο μέτρο του δυνατού απολύσεις.

Η Δήμαρχος κυρία Έλενα Βάκα είχε την π. Πέμπτη συνάντηση με εκπροσώπους της Κίνησης “Προσπάθεια οργάνωσης καταστημάτων Εστίασης”, όπου συζητήθηκε πως ο Δήμος θα στηρίξει την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης την 1η Ιουνίου.
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός του τρόπου διαμόρφωσης των χώρων των καταστημάτων τους, κυρίως σχετικά με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, προκειμένου να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ομαλά στις νέες αυτές υγειονομικές συνθήκες, αναμένοντας και τις αντίστοιχες αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων.
Η Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους καταστηματάρχες ότι θα έχουν τη στήριξη της δημοτικής αρχής. Στο πλαίσιο αυτό, θα εφαρμοστούν όλες οι ευεργετικές διατάξεις που θα υποδειχθούν από την Πολιτεία, με παράλληλη ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά και να εξασφαλιστεί η παραμονή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές, χωρίς βέβαια να εμποδιστεί η κοινή χρήση των οδών και των πλατειών από τους πολίτες.
Επιπλέον, τους ενημέρωσε για τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης, που έχει ήδη λάβει ο Δήμος, για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού Covid-19.
Τέλος, συζητήθηκαν οι δράσεις στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος για την ανάπτυξη του Τουρισμού, ξεκινώντας από τη δημιουργία Τουριστικής Επιτροπής, καθώς η προβολή και η προώθηση του Τουρισμού θα επιτευχθεί μέσα από τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων.