ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ10222020

Τετ, 21 Οκτ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ▶ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Δώστε άμεσα παράλιους χώρους στην εστίαση

▶ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Δώστε άμεσα παράλιους χώρους στην εστίαση

Την άμεση μεταβίβαση της αρμοδιότητας των Κτηματικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, σ’ ό,τι αφορά την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε επιχειρήσεις εστίασης, αναψυχής και εν γένει υγειονομικού ενδιαφέροντος στους κατά τόπους Δήμους, ζητά το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Συγκεκριμένα με επιστολή του στα αρμόδια Υπουργεία, το Επιμελητήριο υποστηρίζει ότι προκειμένου να καταστεί εφικτή, χωρίς προσκόμματα και καθυστερήσεις, η λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε παραχωρούμενους χώρους στον αιγιαλό ή την παραλία, υπό τα νέα μέτρα αποστασιοποίησης, λόγω της πανδημίας, πρέπει η αρμοδιότητα για την παραχώρηση των χώρων αυτών με νέους πλέον ευέλικτους όρους να μεταβιβασθεί από της Κτηματικές Υπηρεσίες στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Τονίζει ότι η μεταβίβαση των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων για τις εν λόγω αδειοδοτήσεις ή την τροποποίηση των όρων των υφιστάμενων αδειοδοτήσεων με νέους ευέλικτους όρους, είναι μονόδρομος.
Στην επιστολή του το Επιμελητήριο Εύβοιας υπογραμμίζει – εφιστώντας την προσοχή - ότι οι νέες συνθήκες απαιτούν άμεσες αλλαγές, διαφορετικά, θα παρέλθει η περιορισμένη καλοκαιρινή σεζόν, χωρίς οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να λειτουργήσουν, με καταστροφικές συνέπειες για τις ίδιες, τους εργαζόμενους αλλά και το προσφερόμενο από αυτές τουριστικό προϊόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ