ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ03072021

Παρ, 05 Μαρ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΤΕΡΝΑ

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΤΕΡΝΑ

Δεν απέδωσαν  οι επαφές με υπουργούς - Να ξεκινήσουν δημόσια έργα προτείνει ο Γεωργιάδης

Δεν βρέθηκε τελικά λύση στην "ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι" για τους  220 και πλέον εργαζόμενους που θα πάρουν τον δρόμο της ανεργίας. 
Ο κ. Περιστέρης, ιδιοκτήτης της, είπε στον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, πως η εταιρεία θα εφαρμόσει  πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και θα μπεί σε αναστολή για ένα χρόνο για να μπορέσει να ανασυνταχθεί..

Η ΤΕΡΝΑ ισχυρίζεται  ότι έχει πληγεί από καθίζηση των εξαγωγών της και αν δεν αλλάξει γνώμη, το οικονομικό πλήγμα για την περιοχή Μαντουδίου θα είναι μεγάλο.
Η πιο πάνω ανακοίνωση και όπως ήδη έχουμε δημοσιεύσει προκάλεσε την άμεση άμεση και συλλογική προσπάθεια των Βουλευτών της Εύβοιας καθώς και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, Περιφερειάρχη και Δημάρχου. Πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα έκτακτες συσκέψεις με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.Στις συσκέψεις συμμετείχαν, οι Βουλευτές Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ Σπύρος Πνευματικός, Σίμος Κεδίκογλου και Θανάσης Ζεμπίλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδιτης, ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων κκ. Γιώργος Τριάντης, Γιάννης Μουργιάς και Παναγιώτης Καραντζούδης.
Στην πρώτη συνάντηση, οι φορείς ενημέρωσαν τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις δυσμενείς συνέπειες που θα έχει η αναστολή λειτουργίας στους εργαζόμενους της εταιρείας και, μάλιστα, σε μία περιοχή που ήδη μαστίζεται από υψηλή ανεργία.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια εκ μέρους του για την όσο το δυνατόν πιο θετική εξέλιξη του θέματος αλλά και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και γενικότερα της εργατικής νομοθεσίας καθώς και ότι αν χρειαστεί, θα προκαλέσει τριμερή διάσκεψη εταιρείας – εργαζομένων και Πολιτείας.
Ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος επικοινώνησε άμεσα με τον Πρόεδρο της «ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι ΑΕ» για να πάρει την απάντηση του ενός χρόνου αναστολή.
"ΛΥΣΗ" ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ
ΑΜΕΣΑ ΕΡΓΑ
Ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων που παρέχει το Υπουργείο και παρότρυνε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε Περιφέρεια και Δήμο να προχωρήσουν άμεσα στην εκπόνηση σχετικών μελετών, γεγονός που θα δώσει πνοή στην περιοχή με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, βρέθηκε στη συνέλευση των εργαζομένων της ΤΕΡΝΑ στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μαντουδίου, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Δήμαρχο Μαντουδίου Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη και αντιδημάρχους.
Ο ίδιος δήλωσε: Στη συνέλευση εργαζομένων της «ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι» βρεθήκαμε όλοι εκεί. Για να στηρίξουμε, χωρίς πολιτικολογίες, αλλά με πρακτικό τρόπο, αυτούς τους ανθρώπους, στην κρίσιμη στιγμή για το εργασιακό τους μέλλον και γενικότερα για την ανάπτυξη της περιοχής".