ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ01202021

Τρι, 19 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΛΑΡΚΟ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΔΕΗ

Η ΛΑΡΚΟ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΔΕΗ

Κατέβαλε 4 εκατ. ευρώ γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρά η εκκαθάριση της εταιρείας - Οι εργαζόμενοι σε νέες κινητοποιήσεις

Μπορεί η ΛΑΡΚΟ να μην πληρώνει μισθούς και δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους, αλλά ούτε και τους εργολάβους στην ώρα τους, ωστόσο φαίνεται ότι πληρώνει στην ώρα της τη ΔΕΗ. 
Η εταιρεία χρωστάει 360 εκατ. ευρώ και για πολύ καιρό δεν πλήρωνε ούτε το ελάχιστο συμφωνηθέν ποσό της μηνιαίας της κατανάλωσης σε ρεύμα.

Ωστόσο,τον Μάρτιο εξόφλησε πλήρως τον τρέχοντα λογαριασμό. Κατέβαλε στην ΔΕΗ ένα ποσό μεταξύ 3,5 - 4 εκατ ευρώ, όσο δηλαδή η αξία της ενέργειας που κατανάλωσε για το συγκεκριμένο μήνα. Στάση πάντως που ουδείς γνωρίζει κατά πόσο θα έχει συνέχεια καθώς το συνδικάτο της Λάρυμνας είναι σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα να σταματήσει η εκκαθάριση και να αποσυρθεί η σχετική κυβερνητική τροπολογία.
Γιατί πληρώνει πλέον τη ΔΕΗ η ΛΑΡΚΟ. Γιατί ο διαχειριστής υποχρεούται να τηρήσει πιστά τους όρους που συνόδευαν την  απόφαση του "επεισοδιακού" Δ.Σ. της ΔΕΗ τον Φεβρουάριο βάσει της οποίας και συνεχίστηκε η ηλεκτροδότηση της μεταλλουργίας.
Σε εκείνη την απόφαση που είχε ληφθεί χωρίς την σύμφωνη ψήφο δύο μελών του ΔΣ, των εκπροσώπων των εργαζομενων Ν. Φωτόπουλου και Π. Καραλευτέρη, προβλέπονταν η συνέχεια της ρευματοδότησης της ΛΑΡΚΟ, υπό δύο προυποθέσεις :
 Την πλήρη και έγκαιρη εξόφληση των από εδώ και πέρα λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και
 Την υπογραφή Σύμβασης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας με τον ειδικό διαχειριστή αμέσως μετά τον ορισμό του.
Στην ουσία, ο οικονομολόγος Γ.Μελέτης που έχει αναλάβει το ρόλο του διαχειριστή στην ΛΑΡΚΟ από κοινού με την Deloitte γνωρίζουν καλά ότι αν δεν τηρηθεί η συγκεκριμένη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ, τότε πολύ απλά η προσπάθεια αποκρατικοποίησης της νικελοβιομηχανίας θα τιναχθεί στον αέρα, καθώς η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού θα δώσει εντολή να κατέβουν οι διακόπτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ