ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ01202021

Τρι, 19 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Ευβοίας παρεμβαίνει καταθέτοντας προς τους αρμόδιους υπουργούς ένα συνολικό πλαίσιο στήριξης της αγοράς

Οριστικά πλέον από τις 4 Μαΐου αρχίζει σιγά - σιγά η επανεκκίνηση της οικονομίας, με την άρση περιορισμών στην κυκλοφορία και το τμηματικό άνοιγμα της αγοράς. 
Το Επιμελητήριο Ευβοίας παρεμβαίνει με μια ρεαλιστική κατάθεση 14 προτάσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι επιπτώσεις της πανδημίας στο νομό αλλά και γενικότερα.

Hδη γνωρίζουμε πως στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία και τα δικαστήρια, ενώ από την 4η Μαΐου, φαίνεται πως ανοίγουν τα μικρά εμπορικά, με κριτήριο τα τετραγωνικά μέτρα, τα κομμωτήρια και τα κουρεία.
Κάθε εβδομάδα και σε συνδυασμό με τα προύσματα που θα καταγράφονται, θα ανοίγουν όλο και περισσότερα καταστήματα. Τελευταία (μέσα Ιουνίου) θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία εποχικά και 12μηνης διάρκειας.
Με βάση τον παραπάνω σχεδιασμό που μάλλον δεν θα αλλάξει, το Επιμελητήριο Ευβοίας απέστειλε προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και Παπαθανάση αλλά και σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας (Μίχαλο, Κυρίτση κ.α.) δέσμη 14 προτάσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και επαγγελματιών κατά το μεταβατικό στάδιο της επανεκκίνησης της αγοράς και της οικονομίας.
Το Επιμελητήριο αναφέρει πως το κράτος αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία την υγειονομική κρίση. Ωστόσο εκφράζει τον φόβο να μην παρθούν όλα τα μέτρα που χρειάζονται ώστε να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας. Έτσι, το  Επιμελητήριο προκρίνει και προτείνει ως αναγκαία μέτρα που πρέπει να εφαρμοσθούν τα εξής:
1.     Τη  μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 16%.
2.     Τη  μείωση του ΦΠΑ στην Εστίαση σε 13%.
3.     Τη  μείωση του ΦΠΑ στον Τουρισμό σε 6%.
4.     Την κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος.
5.     Την κατάργηση της Προκαταβολής Φόρου.
6.     Την επιδότηση θέσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις.
7.     Την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τουλάχιστον ένα (1) έτος (αρκετοί έχουν καταθέσει φάκελο  επί πληρωμή).
8.     Την παράταση της προστασίας της 1ης κατοικίας.
9.     Την επιχορήγηση – ενίσχυση των Επιχειρήσεων για Κεφάλαιο Κίνησης.
10.  Τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε επιχειρήσεις με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, με διετή περίοδο χάριτος, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
11.  Το πάγωμα οφειλών Δημοσίου μέχρι τέλος του χρόνου.
12.  Την αναστολή της δυνατότητας των εταιρειών ενέργειας να προβαίνουν σε διακοπές της ρευματοδότης λόγω χρεών μέχρι το τέλος του έτους.
13.  Την περαιτέρω παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής των επιταγών.
14.  Τη διατήρηση της μείωσης των μισθωμάτων των καταστημάτων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Και καταλήγει το υπόμνημα του Επιμελητηρίου:
Το Επιμελητήριο Ευβοίας, στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου, επιθυμεί να συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και θα στηρίζει σταθερά κάθε σχετική γενναία κυβερνητική πρωτοβουλία προς την εν λόγω κατεύθυνση".