ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ04142021

Τρι, 13 Απρ 2021 5pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Προχωρούν κανονικά τα προγράμματα ΕΣΠΑ

Προχωρούν κανονικά τα προγράμματα ΕΣΠΑ

Να μην «παγώσουν» τα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, να υλοποιηθούν στο σύνολό τους τα έργα που έχουν προγραμματίσει οι Περιφέρειες και να μην απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν νέα έργα και δράσεις στο ΕΣΠΑ των Περιφερειών, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν όλοι οι Περιφερειάρχες της χώρας, οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, οι υφυπουργοί Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Γιάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε την ανάγκη απορρόφησης του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια και ζήτησε από τους Υπουργούς αύξηση πόρων στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο Φάνης Σπανός δήλωσε:
Μιλώντας με τους Υπουργούς Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και τους Υφυπουργούς Οικονομικών κ. Σκυλακάκη και Ανάπτυξης κ. Τσακίρη, οι 13 Περιφερειάρχες επαναλάβαμε την ισχυρή μας βούληση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια ενάντια στην πανδημία, αλλά και στις συνέπειές της στην Οικονομία της χώρας.
Συμφωνήσαμε ότι έχουμε έναν επιπλέον σοβαρό λόγο να τρέξουμε για την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και ότι αυτό θα γίνει συνεχίζοντας απρόσκοπτα τις διαδικασίες προσκλήσεων, εντάξεων και υλοποίησης των δράσεων.
Ζητήσαμε και περιμένουμε να κινηθούμε εφεξής σε ένα πλαίσιο απλοποίησης των διαδικασιών υλοποίησης των έργων, ισχυροποίησης του θεσμού των Περιφερειών και με αυξημένους πόρους στο εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.