ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ05252020

Δευ, 25 Μαϊ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Λόγω κορονοϊού, πλήττονται οι κεντρικές της δραστηριότητες: Τουρισμός, εστίαση, λιανεμπόριο, αγροτικός τομέας, ενώ προστίθεται και η βιομηχανία

Βιβλικών διαστάσεων είναι η οικονομική καταστροφή που βιώνει η Εύβοια βλέποντας τους τέσσερις βασικούς κλάδους της οικονομίας της, να μηδενίζουν δραστηριότητα ή να βάζουν και λουκέτο λόγω χαμηλών πωλήσεων.
Οταν άρχισαν να λαμβάνονται μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Αυτά στράφηκαν σε τουρισμό, εστίαση, λιανεμπόριο, δηλαδή κλάδους οι οποίοι είναι η ραχοκοκαλιά της Εύβοιας αφού καλύτπουν μαζί με τον αγροτικό τομέα που επίσης πλήττεται σχεδόν το σύνολο της δραστηριότητας.
Ωστόσο τα κακά νέα συνεχίστηκαν και με την βιομηχανία. Εδώ, οι παραγγελίες από πελάτες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες διοχετεύουν τα προϊόντα τους μέρα με τη μέρα περιορίζονται ή και ακυρώνονται. Κλάδοι που γνώρισαν καλές μέρες ακόμα και στα χρόνια της κρίσης, τώρα δέχονται ισχυρές πιέσεις.
Ένα παράδειγμα, η Βιοχάλκο, που ανέστειλε τη λειτουργία των εργοστασίων χάλυβα δύο θυγατρικών της εταιρειών,  των Σιδενόρ και Σοβέλ, και η πλειονότητα των περίπου 900 εργαζομένων τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τις 2 Απριλίου και για ένα μήνα.Από κοντά και τα δυο Οινοποιία της ιστορικής Μαλαματίνας, που έβαλαν το σύνολο του προσωπικού σε αναστολή βλέποντας μεγάλη μείωση στις παραγγελίες.
Και στην Εύβοια είναι πλέον φανερό ότι, με εξαίρεση τον κλάδο τροφίμων, φαρμάκων και μεταφορών, που εμφανίζουν αυξημένες πωλήσεις, όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες υπολειτουργούν.
Μάλιστα πέραν της μειωμένης ζήτησης, πολλοί κλάδοι αντιμετωπίζουν και ελλείψεις σε πρώτες ύλες, πρόβλημα που εκτιμάται ότι θα επιδεινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, μεγαλώνοντας την ασφυξία.
Τέλος η οικονομική την κατάρρευση της Εύβοιας συμπληρώνουν τα όποια δημόσια έργα έχουν προσωρινα ανασταλεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ