ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ01162021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τέσσερις σημαντικές προτάσεις ελαφρύνσεων από Γιάννη Μαραγκό

Τέσσερις σημαντικές προτάσεις ελαφρύνσεων από Γιάννη Μαραγκό

Τέσσερις σημαντικές προτάσεις Γιάννη Μαραγκού κατατέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ευβοίας η οποία μάλιστα έγινε μέσω Skype. 

Οι προτάσεις είναι ιδαιίτερα σημαντικές γιατί δεν εναφέρονται σε μετάθεση υποχρέωσεων αλλά σε πραγματικές ελαφρύνσεις και αξίζουν προσοχής.

Οι προτάσεις Γιάννη Μαραγκού, όπως αυτές καταγράφηκαν για τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών της Εύβοιας, Σκύρου αλλά και την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας ήταν οι εξής τέσσερις. Δίνοντας βέβαια περισσότερο βάρος στην τέταρτη, "σημαντικότερη όλων", κατά τον Μαραγκό.
1) Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τη φορολογική χρήση του 2019.
2) Επιστροφή στο 100% της προκαταβολής φόρου με την κατάθεση της νέας φορολογικής δήλωσης για όλους επαγγελματίες που την έχουν προκαταβάλει.
3) Επιχορήγηση όλων των επιχειρήσεων όχι υπό μορφή δανείου αλλά με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανεξάρτητα από τον κρατικό προϋπολογισμό που ως γνωστόν δεν αντέχει να υποστηρίξει τόσο μεγάλο κόστος.
 4) Οι όποιες άλλες χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων πέραν της προαναφερθείσης με όσο χαμηλό επιτόκιο αυτές παραχωρηθούν, ακόμη και με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμη και με περίοδο χάριτος για τα πρώτα δύο τρία έτη έχω την εντύπωση πως θα είναι καταστρεπτικές και στα επόμενα χρόνια θα ανοίξει ένας νέος φαύλος κύκλος για τους δανειολήπτες παρόμοιος με αυτόν των πυρόπληκτων δανείων όπως αυτά δόθηκαν και με τον τρόπο που το χειρίστηκαν οι Ελληνικές τράπεζες.