ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ▶ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: ΔΕΚΑΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

▶ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: ΔΕΚΑΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Υπόμνημα προς την κυβέρνηση με σκοπό την προστασία επιχειρήσεων, εργαζομένων, απέναντι στη γενικευμένη οικονομική αδυναμία τους

Μια δέσμη μέτρων στήριξης της αγοράς καταθέτει προς την κυβέρνηση το Επιμελητήριο Εύβοιας, μετά τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αποφυγή της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του ιού. 
Η δέσμη μέτρων έχει σκοπό "την επιβίωση των επιχειρηματιών, των οικογενειών τους και των εργαζομένων των επιχειρήσεων", όπως εξηγεί στο υπόμνημά του  το Επιμελητήριο.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας αναφέρει πως με κάθε αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία, "μεταφέρει την αγωνία των επιχειρηματιών που βρίσκονται ενώπιον μιας πρωτόγνωρης και ίσως ανεξέλεγκτης κατάστασης". Και προσθέτει πως το σοβαρό ερώτημα, που προκύπτει μέσα από τη διαμορφούμενη κατάσταση είναι πως ακριβώς θα αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις των επιχειρηματιών προς την Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις Τράπεζες και τους προμηθευτές κλπ.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την ακόλουθη δέσμη μέτρων με σκοπό την επιβίωση των επιχειρηματιών, των οικογενειών τους, των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, εξηγώντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να κινηθεί προς την διαμόρφωση μηχανισμών που θα υποβοηθήσουν τις ΜμΕ να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. Τα προτεινόμενα μέτρα είναι:

Αξιοποίηση των εναπομεινάντων funds της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κατεύθυνση παροχής του αναγκαίου κεφαλαίου κίνησης των ΜμΕ.
Αναστολή καταβολής του ΦΠΑ, του ΦΜΥ, των δόσεων των ληξιπρόθεσμων χρεών και των δόσεων ρυθμίσεων οφειλών προς το Δημόσιο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία της τοπικής αγοράς.
Αναστολή καταβολής των τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων προς τον ΕΦΚΑ μέχρι και πάλι την αποκατάσταση της λειτουργίας της τοπικής αγοράς.
Αναστολή της υποχρέωσης καταβολής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τις Τράπεζες που απορρέουν από δανειακές συμβάσεις.
Προσωρινή απόδοση εργοδοτικού δικαιώματος για απαίτηση ελέγχων στους εργαζόμενους.
Κάλυψη από τον ΟΑΕΔ των μακροχρόνιων απουσιών των εργαζομένων λόγω της επιδημίας.
    Πάγωμα πληρωμής ρυθμίσεων και αναστολή πληρωμής μέχρι 31 Ιουλίου 2020 για του λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Αναστολή πληρωμής υποχρεώσεων και τελών προς τους Δήμους και την Υπηρεσία Ύδρευσης για έξι μήνες.
Διαγραφή των τελών τήρησης τραπεζοκαθισμάτων για τις επιχειρήσεις της εστίασης και για το διάστημα επιβολής μέτρων.
Αναστολή των πλειστηριασμών καταστημάτων και πρώτων κατοικιών επιχειρηματιών.
Μεταφορά ημερομηνίας λήξης των επιταγών των επιχειρηματιών και επαγγελματιών και χρηματοδότηση για Κεφάλαιο Κίνησης με ευνοϊκούς όρους μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας
Επενδύσεων ή οποιοδήποτε άλλου φορέα ευρωπαϊκού ή εγχώριου σε όλες τις επιχειρήσεις.
Καταβολή Έκτακτου επιδόματος σε όλους τους εμπόρους και επιχειρηματίες κατά το διάστημα αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης τους.
Επιδότηση του ενοικίου των επιχειρήσεων κατά το διάστημα αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης.
Κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού από το κράτος, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα πιθανά κονδύλια με την υποστήριξη και της Ε.Ε.
Το υπόμνημα του Επιμελητηρίου καταλήγει: "Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης να συμβάλλουμε στην επιτυχή αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, ώστε να προστατέψουμε την υγεία των οικογενειών μας και να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα η οποία είναι πλέον αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες συνθήκες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ