ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Ποια μέτρα ζητά το Επιμελητήριο Ευβοίας, για να ανακουφιστεί η αγορά της Χαλκίδας και άλλων Δήμων

Η Χαλκίδα έχασε πάνω από 10 εκατ. ευρώ και το Επιμελητήριο Ευβοίας ζητά συγκεκριμένη στήριξη για τις απώλειες της τοπικής κοινωνίας, από την μη πραγματοποίηση του "Θαλασσινού Καρναβαλιού". 
Ο Δήμος Χαλκιδέων έχασε όλα τα χρήματα που διέθεσε για την οργάνωση των εκδηλώσεων αλλά υπήρξαν πλήγματα στον τουριστικό κλάδο και στον κλάδο της εστίασης, όπου η πτώση ήταν σημαντική.

Το Επιμελητήριο Ευβοίας, αξιολογώντας την κατάσταση, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ζητώντας τα εξής για τις επιχειρήσεις του νομού:
«• Εξάμηνη αναστολή των πληρωμών προς το Δημόσιο (ΦΠΑ, τρέχουσες οικονομικές εκκρεμότητες, ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία).
• Εξάμηνη αναστολή πληρωμών χρεών και ρυθμίσεων προς Τράπεζες.
• Πάγωμα πληρωμής ρυθμίσεων και εξάμηνη αναστολή πληρωμής της ΔΕΗ.
• Αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων έως 31 Ιουλίου 2020».
Στην επιστολή αναφέρεται επίσης:
«Η ακύρωση καρναβαλιών και εκδηλώσεων θα επιφέρει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στην τουριστική βιομηχανία του Νομού μας και της χώρας, όπως φυσικά και στην εστίαση αλλά γενικότερα στην τροφοδοτική και στην παραγωγική αλυσίδα.
• Σε πολλές των περιπτώσεων τα προσδοκώμενα έσοδα ήταν ικανού ύψους, για την αποφυγή νέων λουκέτων.
• Στην Εύβοια που είναι νησί με όλα τα χαρακτηριστικά των νησιωτικών περιοχών οι επιχειρήσεις αυτών των κλάδων της περιφέρειας και οι τοπικές κοινωνίες θα υποστούν ανυπολόγιστες συνέπειες, δεδομένου ότι σε αυτή τη νεκρή περίοδο οι εκδηλώσεις καρναβαλιών και οι παράλληλες εκδηλώσεις στήριξης των τοπικών αγορών, αποτελούσαν τη μοναδική προσδοκία και ευκαιρία για την επαναδραστηριοποίηση ΄΄κλειστών ΄΄ αυτή την περίοδο επιχειρήσεων.
• Για την προετοιμασία των επιχειρήσεων αυτών ενόψει των καρναβαλιών δαπανήθηκαν εξαιρετικά μεγάλα χρηματικά ποσά, λόγω ακριβώς της σημασίας και του όγκου των εκδηλώσεων, εξαντλώντας τα οικονομικά αποθέματα τους.
 Είναι χρέος μας μετά από αυτή την αναπάντεχη και απρόσμενη εξέλιξη των πραγμάτων, να επιδείξουμε υψηλά αντανακλαστικά και να προσφέρουμε μεγάλα εφόδια στήριξης στις επιχειρήσεις, να σταθούμε ενεργά στο πλευρό όλων αυτών των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να επουλωθεί κατά το δυνατόν περισσότερο η μεγάλη οικονομική ζημιά που θα υποστούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ