ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ01162021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Επαφές Σπανού - Κοντζιά σε υψηλό επίπεδο, με στόχο την εμπορική συνεργασία και την προσέλκυση τουριστών

Η Εύβοια επιχειρεί οργανωμένα να ενισχύσει τους δεσμούς με την Ρουμανία έχοντας διπλό στόχο: Την προσέλευση τουριστών και τις εμπορικές ευκαιρίες.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας, συμμετέχει σταθερά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βουκουρεστίου, ενώ οργανώνει Εμπορικές Αποστολές στην Ρουμανία, για την πραγματοποίηση  στοχευμένων συναντήσεων μεταξύ επιχειρηματιών της Εύβοιας με επιχειρηματίες της γείτονος χώρας, μεταξύ των οποίων και τουριστικών πρακτόρων. Μάλιστα οι επαφές γίνονται σε υψηλό επίπεδο, αφού στην τελευταία συνάντηση του Επιμελητηρίου συμμετείχαν η Υπουργός  Εμπορίου  της Ρουμανίας Gabriela Mihaela Voicila, ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα  Lucian Fatu, και ο Οικονομικός Ακόλουθος Manuel Donescu.
Τώρα έχουμε μια ακόμη σημαντική επίσκεψη στηv Ρουμανία (στο Ιάσιο), την οποία πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά.
Η αντιπροσωπεία μας, συνάντησε προχθές Σάββατο 22 με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ιασίου κ. Maricel Popa, το Δήμαρχο της πόλης κ. Michai Chirica, αλλά και το Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνας και Αρχιεπίσκοπο Ιασίου, Σεβασμιώτατο κκ. Θεοφάνη.
Ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας δήλωσε: "Μας συνδέει μια βαριά κοινή ιστορική κληρονομιά. Συμφωνήσαμε, ότι οφείλουμε να δημιουργήσουμε αντανακλάσεις αυτής της κληρονομιάς στο σήμερα και κυρίως στο αύριο. Πρώτος μας σταθμός, οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης".
Νωρίτερα, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Βουκουρεστίου κα Gabriela Firea.
 Ο Περιφερειάρχης είχε μία εποικοδομητική συζήτηση καθώς έγινε αναφορά σε θέματα που συνθέτουν μια κοινή αναπτυξιακή ατζέντα, την οποία συμφωνήσαν να ακολουθήσουν μεθοδικά, για να πετύχουν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.
 Όπως προαναφέραμε, τουρισμός και εμπορικές ευκαιρίες είναι τα επιδιωκόμενα.
Επίσης συνάντησε και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρουμανίας, Γενικό Γραμματέα του Ρουμανικού Κοινοβουλίου κ. Dragos Gabriel Zisopol, ο οποίος στηρίζει διαχρονικά με δράσεις και πρωτοβουλίες του την Περιφέρειά Στερεάς Ελλάδας