ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ01202021

Τρι, 19 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

Εντός 30 ημερών θα της κόψει το ρεύμα αν δεν πληρώνει (τουλάχιστον...) τους τρέχοντες λογαριασμούς

Έμμεση στήριξη παρέχει η ΔΕΗ στο σχέδιο της κυβέρνησης, για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. 
Η κυβέρνηση μιλά για άκρως ζημιογόνα εταιρεία και σπεύδει να δώσει τη λύση που νομίζει. Η ΔΕΗ συμβάλλει σε αυτή την κυβερνητική θέση περιγράφοντας την αδυναμία της ΛΑΡΚΟ να της πληρώνει το ρεύμα (ήδη το χρέος έφτασε στα... 350 εκατ. ευρώ!), ενώ απειλώντας την με διακοπή ηλεκτροδότησης τι κάνει; Δίνει στην κυβέρνηση το άλλοθι να "τρέξει" την ιδιωτικοποίηση.

Η ίδια η ΔΕΗ βαφτίζει "μέτρα διευκόλυνσης της αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ", το σχέδιο της, δηλαδή συνέχιση της ηλεκτροδότησης παρά τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν συσσωρευθεί. Όμως, αν η ΛΑΡΚΟ δεν πληρώσει τα τρέχοντα, θα προχωρήσει στη διακοπή ηλεκτροδότησης της εταιρείας.
Συγκεκριμένα η ΔΕΗ (η οποία είναι και η ίδια μέτοχος της ΛΑΡΚΟ καθώς στο παρελθόν είχε πάρει μετοχές έναντι χρεών από κατανάλωση ενέργειας) αποφάσισε να μην παρεμποδίσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
1. Την πλήρη και έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας εφεξής,
2. Την υπογραφή σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με τον ειδικό διαχειριστή αμέσως μετά τον ορισμό του.
Στην απόφαση του Δ.Σ., σημειώνεται πάντως, ότι στην περίπτωση δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων, η ΔΕΗ θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Δηλαδή αποστολή εξώδικης επιστολής με προθεσμία 30 ημερών και διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περίπτωση μη ανταπόκρισης, με άρση της εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ. Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διεκδίκηση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας.
Το ΔΣ της ΔΕΗ, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, έλαβε υπόψη:
- την ενημέρωση της ΛΑΡΚΟ προς το υπουργείο Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία, η προαναγγελθείσα διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ θα προκαλούσε σοβαρές βλάβες στον τεχνολογικό εξοπλισμό της εταιρείας,
- την επιστολή του υπουργού Ενέργειας προς τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, με την οποία ζητεί να μην προβεί σε ενέργειες τεχνολογικού παροπλισμού, ώστε να προστατεύσει περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας,
- την κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Ενέργειας, με την οποία τίθεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η ΛΑΡΚΟ
- την ανάγκη προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, αφού με την ειδική εκκαθάριση επιχειρείται η προστασία περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ