ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ10262020

Δευ, 26 Οκτ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΛΑΡΚΟ ΕΝΩ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΛΑΡΚΟ ΕΝΩ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο της κυβέρνησης που δίνει παράταση λίγων μηνών μέχρι να εξυγιανθεί

Μείωση των υψηλών αποδοχών άνω των 2.000 ευρώ κατά 25%, πώληση του 75% της επιχείρησης μέσα σε έναν χρόνο ή πτώχευση σε περίπτωση αποτυχίας του διαγωνισμού, προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση ειδικού διαχειριστή ο οποίος θα λάβει την τελευταία κρατική επιχορήγηση ώστε η εταιρία να συνεχίσει να λειτουργεί. για κάποιους μήνες ακόμη έως ότι ξεκαθαριστεί πλήρως η εικόνα της ώστε να πουληθεί. Ο τελικός στόχος είναι δυο διαγωνισμοί, με τον νέο επενδυτή να κρατά όσους εργαζόμενους χρειάζεται με νέες συλλογικές συμβάσεις.
«Οποιαδήποτε άλλη εταιρία θα είχε κλείσει», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι ο νέος επενδυτής θα βάλει τη ΛΑΡΚΟ σε αναπτυξιακή τροχιά, προς όφελος των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας.
«Η πρόταση που καταθέτουμε σήμερα είναι η τελευταία ευκαιρία για να παραμείνει εν ζωή η δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ, καθώς έχει φτάσει στο μη περαιτέρω και η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.  Επιδιώκουμε τη διατήρηση του υγιούς ιστού της δραστηριότητας και την ανάληψή της από ιδιώτη επενδυτή.  Αυτό θα γίνει μέσω μιας διαδικασίας που θα είναι γρήγορη, νομικά στέρεα, συμβατή με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά το δυνατόν ηπιότερη για το προσωπικό. Πιστεύουμε ότι η ρύθμιση θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε ο νέος επενδυτής να προχωρήσει στις απαραίτητες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό της  εξόρυξης και της παραγωγής της ΛΑΡΚΟ ώστε να εισέλθει σύντομα σε αναπτυξιακή τροχιά, επ’ ωφελεία των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας και εντέλει της εθνικής οικονομίας συνολικά», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ