ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ10262020

Δευ, 26 Οκτ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ▶ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΦΕΡΝΩ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ

▶ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΦΕΡΝΩ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ

Πλήρης επιβεβαίωση του "Ε.Τ." - Προχωρά ταχύτατα η ιδιωτικοποίηση - Με διακοπή απειλεί και η ΔΕΗ

Με  τροπολογία η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας, θα προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ. 
Αυτό δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του "ΕΤ" προ ημερών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, η τροπολογία θα ρυθμίζει μια σειρά από θέματα προκειμένου η λύση που προωθείται να είναι στέρεη νομικά. Μεταξύ αυτών είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εργοστασίου της Λάρυμνας, περιβαλλοντικές εκκρεμότητες της εταιρείας αλλά και εργασιακά θέματα.
«Προσανατολιζόμαστε προς ένα καθεστώς ειδικής διαχείρισης στη βάση νόμου του 2014. Θα πρέπει όμως να κάνουμε μια σειρά τροποποιήσεων, διότι το απίστευτο οικονομικό χάος που υπάρχει στη ΛΑΡΚΟ, δεν μας διευκολύνει να βρούμε μια νομικά στέρεη λύση.
Νομίζω όμως ότι έχουμε καταλήξει και θα φέρουμε τροπολογία με το υπουργείο Οικονομικών για να εκκινήσει η διαδικασία και να εφαρμοστεί η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2014, που προβλέπει τον διαχωρισμό των στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας και τη διεξαγωγή δύο παράλληλων διαγωνισμών την ίδια ημέρα (για τα ορυχεία και για το εργοστάσιο) ώστε να υπάρξει ένας επενδυτής που θα συνάψει νέες συμβάσεις με τους εργαζομένους, αποφασίζοντας ο ίδιος ποιους και πόσους θα πάρει. Τεκμαίρεται ωστόσο ότι θα προσλάβει τους περισσότερους, λόγω της εμπειρίας που έχουν στην παραγωγή νικελίου», δήλωσε ο υπουργός.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 17 Φεβρουαρίου λήγει και η τελευταία παράταση που έδωσε η ΔΕΗ στη ΛΑΡΚΟ, για την αποπληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών ρεύματος που προβλέπει η μεταξύ τους σύμβαση, προκειμένου να συνεχίσει να την ηλεκτροδοτεί. Τα συνολικά χρέη της εταιρείας προς τη ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος ξεπερνούν πλέον τα 350 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ