ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ01162021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ▶ΛΑΡΚΟ: ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

▶ΛΑΡΚΟ: ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ξεκαθάρισμα των κυβερνητικών προθέσεων με την ιδιωτικοποίηση έτοιμη να ξεκινήσει - Απόλυτη διαφωνία των Συνδικάτων

Μια ακόμη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ενέργειας και των εργαζομενων στη ΛΑΡΚΟ θα γίνει σήμερα στο υπουργείο. 
Ο κ. Χατζηδάκης σε αντίθεση με τους προηγούμενους υπουργούς όχι μόνο δεν κρύβεται αλλά αντιθέτως συναντά συστηματικά τους εργαζόμενους, συζητά μαζί τους και δεν κρύβει τις προθέσεις του, που είναι η άμεση ιδιωτικοποίηση της εταιρείας με βάση σχέδιο του 2014.

Σε μια τέτοια περίπτωση κατά τον κ. Χατζηδάκη: α) Θα σταματήσει να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος κάθε χρόνο τα μεγάλα ελλείμματα της εταιρείας β) θα διαγραφεί το ποσό των 135 εκατ. ευρώ που πρέπει να επιστραφεί στην ΕΕ γ) θα σταματήσουν τα πρόστιμα δ) θα εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι που σήμερα εργάζονται ακόμη και με επικίνδυνες συνθήκες ε) Θα διακοπεί η μεγάλη ρύπανση που προκαλεί η εταιρεία.
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν συμφωνούν και αυτό καταγράφεται από επικείμενη σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα, από το Συνδικάτο Μετάλλου. Στην εν λόγω σύσκεψη είναι εντυπωσιακή η συμμετοχή δεκάδων Σωματείων, που όλα εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός εξυγίανσης της εταιρείας, πάντα με ιδιοκτήτη το κράτος.
Το Σωματείο Μετάλλου αναφέρει πως αν κλείσει η ΛΑΡΚΟ, αυτό θα έχει άμεση συνέπεια σε διάφορα επαγγέλματα της περιοχής μας ενώ αν χρηματοδοτηθεί απ’ το κράτος για τον εκσυγχρονισμό της και την παραπέρα ανάπτυξή της με τη δημιουργία της μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα, για να προσφέρει με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, με μόνιμη και σταθερή δουλειά και Συλλογικές Συμβάσεις, δίνοντας έτσι ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες και στη χώρα μας συνολικά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ
Στο μεταξύ, ενδιαφέρουσα είναι η δήλωση του επιχειρήμαστία κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου για το θέμα ο οποίος δήλωσε:
“Για το θέμα της Λάρκο έχω μιλήσει τα τελευταία 20 χρόνια με 4 υπουργούς Οικονομικών (Παπαντωνίου, Αλογοσκούφη, Παπαθανασίου και Στουρνάρα). Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να μιλήσω και με πέμπτο”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μάλλον δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του για την απόκτηση της Λάρκο.
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ