ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ09222021

Τετ, 22 Σεπ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η Εύβοια χάνει προνόμια γιατί δεν θεωρείται... νησί

Η Εύβοια χάνει προνόμια γιατί δεν θεωρείται... νησί

Αγιοστρατίτη: Πρέπει να παρακάμψουμε σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Βούλα Αγιοστρατίτη, θεωρεί σοβαρή αδικία το γεγονός ότι η Εύβοια δεν επιχορηγείται ως νησί για σημαντικά αναπτυξιακά προγράμματα επειδή έχει τις δύο γέφυρες.
"Στο συνέδριο που υλοποιήσαμε με τα νησιωτικά Επιμελητήρια, αρχές Οκτώβρη, στην Χαλκίδα, αναφέραμε το εμπόδιο της σταθερής σύνδεσης που έχουμε. Ήταν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Καλογήρου και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων κ. Κυριαζόπουλος. Ακολούθησε μία σύσκεψη στο Υπουργείο όπου ο κ.Πλακιωτάκης αναγνωρίζει ότι η Εύβοια είναι νησί και αποφάσισαν να γίνει συνέδριο, τέλος του μήνα, στην Κύμη όπου θα θέσουμε αναπτυξιακούς στόχους και προγράμματα για την Εύβοια".
Τονίζει επίσης ότι δεν ειπώθηκε πότε από την ίδια ότι η Εύβοια δεν είναι νησί, όπως γράφτηκε.
«Είμαστε νησί όμως κολλάμε σε αυτά που διεκδικούμε, σε προγράμματα αναπτυξιακά, όπως στο μεταφορικό ισοδύναμο, δεν επιχορηγούνται ναυτιλιακές γραμμές για να συνδέσουμε την Εύβοια με τις Κυκλάδες επειδή έχουμε σταθερή σύνδεση».
Όπως εξήγησε η κυρία Αγιοστρατίτη, υπάρχει μία Ευρωπαϊκή νομοθεσία που λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει σταθερή σύνδεση με τη ξηρά, όπως έχουμε εμείς τις δύο γέφυρες.
Να επισημάνουμε ότι οι δυο Γέφυρες ενώνουν την Χαλκίδα με την Στερεά όμως ολόκληρη η Β. Εύβοια (αλλά και μέρος της Νότιας) λειτουργεί ως νησί, γιατί δεν υπάρχει οδικό δίκτυο να αξιοποιηθεί.