ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ LEADER

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ LEADER

Κατατέθηκαν προτάσεις ύψους 17 εκατ. ευρώ

Ξεκινά η αξιολόγηση τους και η άμεση χρηματοδότησή τους
 
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προτάσεων στην 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER/CLLD Νότιας Εύβοιας και Σκύρου (έργα Ιδιωτικού χαρακτήρα), του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020, με τις επενδύσεις τουρισμού να κυριαρχούν.

Η Πρόσκληση είχε δικαιούχους Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, με αρχικό εγκεκριμένο ποσό (Δημοπρατούμενο) 1.670.000,00 €, δέχτηκε 69 προτάσεις αιτήσεων στήριξης ύψους 16.831.137,08 € συνολικού αιτούμενου ποσού και αιτούμενης δημόσιας δαπάνης 10.586.953,22 €, υπερκαλύπτοντας  κατά  634% το αρχικώς διατιθέμενο ποσό.
Το αποτέλεσμα αυτής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δείχνει το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής επιχειρηματικότητας και τεκμηριώνει με τον πιο σαφή τρόπο την αναγκαιότητα υποστήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας και Σκύρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη «μερίδα του λέοντος» διεκδικεί ο τομέας του τουρισμού (υφιστάμενες και νεοϊδρυθείσες)  μιας και εκεί έγινε το μεγαλύτερο πλήθος αιτήσεων στήριξης (53 συνολικά).
Eπίσης σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τομείς της μεταποίησης-τυποποίησης-εμπορίας καθώς και της παροχής υπηρεσιών.
Το γεγονός της υπερκάλυψης του αρχικώς εγκεκριμένου  ποσού για επενδύσεις,  αποδεικνύει πως η τοπική κοινωνία όταν έχει ανοικτή, συγκροτημένη, και ουσιαστική ενημέρωση μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες της για αύξηση της επιχειρηματικότητας αφουγκραζόμενη πάντα την τοπική κοινότητα.

INFO: Η διαδικασία  - όπως αυτή ορίζεται μέσα από την Πρόσλησή -  είναι ότι μετά το πέρας της υποβολής του φυσικού φακέλου, ήτοι 01/11/2019 (για όσους οριστικοποίησαν μέσω ΠΣΚΕ 24/10/2019) είναι η αξιολόγηση των αιτήσεων στήριξης σε επίπεδο επιλεξιμότητας και επιλογής των κριτηρίων. Θα καταρτιστεί πίνακας κατάταξης ανά υποδράση όπου θα εμφαίνονται τα επιλέξιμα ή μη επενδυτικά σχέδια με τη σχετική βαθμολογία τους.